STRAVIČNA NESREĆA: Srpskoj košarkašici amputiran deo noge

Prevrnuo se autobus košarkašica mađarskog Đera, poginuli trener i tim menadžer

STRAVIČNA NESREĆA: Srpskoj košarkašici amputiran deo noge

Košarka -
Reprezentativke Nataša Kovačević i Milica Ivanović, povređene su u ovoj nesreći ali su van životne opasnosti

ŠOPRON/MAĐARSKA - Košarkašice mađarskog Đera doživele su tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su, prema navodima lokalnih medija, nastradali trener ekipe Akoš Fuzi i tim menadžer Peter Tapodi.

Igračice Đera među kojima su i srpske reprezentativke Nataša Kovačević i Milica Ivanović, povređene su u ovoj nesreći ali su van životne opasnosti. Kovačevićevoj je amputiran deo noge i ona se posle operacije nalazi u šok sobi, a Ivanovićeva je na sreću samo ugruvana.

Tim je putovao u Šopron na pripremnu utakmicu, a do nesreće je došlo kada je vozač autobusa skrenuo sa puta kako bi izbegao direktan sudar sa automobilom koji je ušao u suprotnu traku.

Tim menadžer Peter Tapodi preminuo je na licu mesta, dok je trener Akoš Fuzi preminuo u bolnici.

Nataša Kovačević, rođena 1994., nastupala je za Partizan, Crvenu zvezdu i Voždovac. Igrala je za sve mlađe reprezentativne selekcije, a prošle godine je osvojila bronzanu medalju na juniorskom prvenstvu Evrope.

Milica Ivanović, rođena 1988., završila je Katavba univerzitet u SAD, a nastupala je za Voždovac i rumunski Sent Džordž. Bila je članica seniorske reprezentacije prošle godine kada je obezbeđen plasman na Evropsko prvenstvo.

Ministarstvo sporta pomaže košarkašicama

Srpsko ministarstvo sporta i ministarstvo inostranih poslova pokrenuli su državne kapacitete da pomognu košarkaškim reprezentativkama koje su povređene u saobraćajnoj nesreći u Mađarskoj.

Agenciji Beta je u ministarstvu rečeno da su već stupili u kontakt sa porodicama košarkašica, konzulatom Srbije u Mađarskoj i da zajedno sa ministranstvom inostranih poslova čine sve da im pomognu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track