TIMOŠENKO: Izaberite me za predsednika, samo ja mogu da spasem Ukrajinu propasti!
Foto: Fonet/AP

Što ne reče ranije...

TIMOŠENKO: Izaberite me za predsednika, samo ja mogu da spasem Ukrajinu propasti!

Planeta -
Imam i plan za obračun s korupcijom, samo što vlasti nisu zainteresovane za njega, izjavila bivša premijerka Ukrajine i predsednički kandidat

NIKOLAJEVO - Bivša ukrajinska premijerka i kandidatkinja na predstojećim predsedničkim izborima Julija Timošenko izjavila je da je jedina od svih političara u Ukrajini sposobna da sprovede neophodne političke reforme, javlja Itar-Tass.

Timošenkova je na konferenciji za novinare u Nikolajevu na jugu Ukrajine otvoreno rekla da zemlja neće izbeći treću revoluciju ako građani izaberu drugog kandidata, a ne nju.

"Ne želim više da budem odgovorna za propast revolucije. Ako Ukrajina izabere drugog predsednika, a ja zapravo imam samo jednog rivala, mislim da ćemo morati da pokrenemo treću rundu revolucije. U suprotnom, mislim da nema šanse da promene budu sprovedene. Prosto, ja poznajemm sve te ljude", objasnila je Timošenko.

Ona je takođe iznela predlog zakona za koji je rekla da će doprineti rešenju problema korupcije, ali je priznala da mnogi predstavnici vlasti, predvođene oligarsima među kojima je i njen glavni rival Pjotr Porošenko, jednostavno nisu zainteresovani.

Prema poslednjim anketama, Porošenko ima podršku 33,3 posto glasača, a Timošenkova može da računa na deset posto glasova.

Prevremeni predsednički izbori u Ukrajini zakazani su za 25. maj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track