Toma prelomio, ide u drugi krug
Foto: Rts

Toma prelomio, ide u drugi krug

Politika -
Predsednik SNS je rekao i da će učestvovati u najavljenom duelu sa predsedničkim kandidatom i liderom DS Borisem Tadiće da bi rekao sve što ima.

KIKINDA - Predsednički kandidat SNS Tomislav Nikolić izjavio je danas u Kikindi da ide u drugi krug.

On je rekao i da će učestvovati u najavljenom duelu sa predsedničkim kandidatom i liderom DS Borisem Tadiće da bi rekao sve što ima.

TV duel predsedničkih kandidata Borisa Tadića i Tomislava Nikolića biće održan 16. maja na Prvom programu RTS-a, a debata predsedničkih kandidata će trajati dva sata.

Nikolić je rekao novinarima tokom posete Kikindi da će uputiti poziv i kandidatima svoje koalicije za drugi krug pokrajinskih izbora da takođe učestvuju na izborima.

"Oni (vlast) bi svakako proglasili pobedu, učestvovali mi ili ne. Ostalo bi samo destabilizovalo Srbiju u vreme kad je najteže", rekao je Nikolić i dodao da borba naprednjaka za utvrđivanje "pravih rezultata" izbora neće prestati i da će oni u tome koristiti sve zakonske mogućnosti.

Prema njegovim rečima, ukoliko on pobedi na predsedničkim izborima, građani će "saznati šta je prava istina".

On je takođe poručio predsedničkom kandidatu koalicije "Izbor za bolji život" Borisu Tadiću i Demokratskoj stranci da izbori u nedelju 20. maja "moraju da budu demokratski, fer i pošteni".

"Nećemo dozvoliti da nas prevare, čak i po cenu da na biračkim mestima na kojima primetimo krađu izbori i ne budu dovršeni", naveo je Nikolić.

Lider naprednjaka je naveo i da nije zvanično obavešten o održavanju TV duela sa Tadićem, ali da je video da RTS najavljuje duel za sredu.

Nikolić je dodao da nije istina da se plaši duela i da je Tadiću predlagao da svakoga dana bude održano sučeljavanje na svim televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

"Ja ću izaći na taj duel jer je to prilika da Tadiću kažem u oči u šta se pretvorio za ovih osam godina vladavine i šta mislim da Srbija može da očekuje ako on ponovo pobedi", kazao je Nikolić i dodao da će, s druge strane, Tadić imati priliku njemu da kaže da je "zaista loš čovek kao što plaća televizije da me pljuju u provlače kroz blato".

Nikolić je rekao i da je ovo jedinstven slučaj da stranka koja je pobedila na izborima traži njihovo poništavanje i naglasio da je uveren da je koalicija Pokrenimo Srbiju pobedila sa mnogo većom razlikom.

On je dodao da aktuelna vlast "ne bi mogla da formira vladu da su prikazani stvarni rezultati". Nikolić će kasnije tokom dana obići i Zrenjanin.

Protestna vožnja tačno u podne

Srpska napredna stranka (SNS) najavila je za protestnu vožnju za nedelju u podne, ispred sedišta Republičke izborne komisije (RIK) zbog, kako stranka tvrdi, izborne krađe, a nekolicina njenih pristalica počela je da se oglašava sirenama pre 11 sati.

Stranka je najavila protestnu vožnju u ulici Kralja Milana u Beogradu i da će ispred sedišta RIK govoriti podpredsednik SNS Aleksandar Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja