Nikolić u suzama podneo ostavku

Nikolić ispunio obećanje

Nikolić u suzama podneo ostavku

Politika -
Novoizabrani predsednik Srbije rasplakao se kad se opraštao od stranke, koju je uporedio s detetom koje je odraslo

BEOGRAD - Rasplakali predsednika.Tomislav Nikolić, novoizabrani predsednik Srbije, ispunio je juče obećanje dato u predizbornoj kampanji - podneo je ostavku na mesto lidera SNS. I to sa suzama u očima.

Uporedivši stranku s detetom koje je poraslo i spremno je da ide samo u svet, Nikoliću su krenule suze.

- Kako život udesi stvari - na prošloj sednici Glavnog odbora tešio sam ja vas, a sada vi mene - rekao je on i dodao:

- Imam iza sebe 22 godine stranačkog rada. Čestitam vam svima uspeh u ovako nemogućim uslovima. Stranka je brzo izrasla i uspeh koji smo postigli je izvanredan. Obećao sam da ću biti predsednik svih građana i to ću i učiniti. Stranka je kao moje dete. Ali dete je poraslo. Osamostalilo se - na te reči je i zaplakao.Nikolić je kazao da će ponuditi mandat za formiranje vlade najpre SNS, ali je kasnije pojasnio da bi ga poverio i Demokratskoj stranci ukoliko bi došla s većinom od 126 poslanika.

- Želim da sarađujem sa vladom Srbije, a poveriću mandat za sastav vlade onome ko će obezbediti većinu - rekao je on.Bivši lider SNS kazao je i da neće učestvovati u pravljenju vlade, pa nije hteo da pojasni da li bi podržao koaliciju SNS s DS. Priznao je, ipak, da se sastao s Borisom Tadićem.

- Videli smo se u rezidenciji. Mojoj - nasmejao se Nikolić. On nije želeo da otkriva detalje razgovora, ali je kazao da je Tadiću ponudio prijateljstvo koje su nekada, do aprila prošle godine, imali. Obećao je i da će Tadićeva porodica biti potpuno zaštićena, kao i njegova.

- On se upustio u borbu protiv organizovanog kriminala. Ne bih dopustio da mu porodica bude nezaštićena - rekao je Nikolić i priznao da se sreo i sa Ivicom Dačićem. Tomislav Nikolić će, kako je rekao, položiti zakletvu pred Skupštinom do 1. juna, kad se bude vratio iz Moskve, gde će biti gost na kongresu Jedinstvene Rusije, i to u ime SNS. Pri prvoj zvaničnoj poseti kao predsednik posetiće Brisel 12. juna.

Zbogom, zameniče, zdravo, predsedniče

Vučić lider SNS

Tomislav Nikolić rekao je da stranku „puna srca“ ostavlja zameniku predsednika SNS Aleksandru Vučiću. Dosadašnji zamenik predsednika će upravljati strankom do kongresa naprednjaka krajem godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track