TOP DŽOB: Nudi se 700 radnih mesta
Foto: Beta/Ilustracija

Sajam zapošljavanja i sutra u Beogradu

TOP DŽOB: Nudi se 700 radnih mesta

InfoBiz -
Tokom ove dvodnevne sajmske manifestacije, zainteresovani će moći danas do 19 časova i sutra do 18 sati, da predaju svoje radne biografije poslodavcima

BEOGRAD - Sajam zapošljavanja "Top Džob", na kojem učestvuje 20 kompanija koje su ponudile od 500 do 700 radnih mesta, otvoren je u Belekspocentru na Novom Beogradu.

Tokom ove dvodnevne sajmske manifestacije, zainteresovani će moći danas do 19 časova i sutra do 18 sati, da predaju svoje radne biografije poslodavcima, među kojima su, između ostalog, kompanije Delez, NIS, VIP mobitel, ĐAK, Fijat automobili Srbija....

Poslodavci najviše traže operatere za rad u kol centrima sa odličnim znanjem nekog od stranih jezika (nemački, francuski, italijanski, španski, holandski, engleski...), prodavce u maloprodajnim objektima i programere.

Organizator Top džoba, Marina Antić, rekla je da prvog dana očekuju da će sajam posetiti između tri i pet hiljada građana, a da će drugog dana zbog medijske podrške biti čak i više.

"Ovo je peti put da se sajam zapošljavanja održava na našoj opštini, a kod nas realno ima i najviše poslodavaca koji mogu da zaposle. Većina njih ima sedište ovde", rekao je predsednik opštine Novi Beograd, Aleksandar Šapić.

On je dodao da ta opština radi u okvirima zakonskih mogućnosti na tome da pomogne mlade preduzetnike tako što im centar za razvoj lokalne ekonomije u prva tri meseca plaća sve troškove poslovanja.

"Mladi preuzetnici mogu da dođu kod nas, a mi ćemo, takođe, pokušati da ih usmerimo ako se odluče za samostalan biznis", rekao je Šapić.

Potpredsednici sektora za ljudske resurse kompanije Delez Srbija, koja je i prijatelj ovogodišnjeg sajma, Sanja Jevđenijević rekla je Tanjugu da se to preduzeće trudi da svakoj biografiji da značaj, mada ne može na svaku da odgovori.

"Sajam daje mogućnost ljudima da u razgovoru dođu do onih odgovora koji se tiču njihove lične karijere a i poslodavci, s druge strane, mogu da prepoznaju usmerenja koja se samo na osnovu CV-ja ne vide", kaže ona.

Na pitanje koliko bi ta kompanija ljudi mogla da angažuje u ova dva dana, Jevđenijevićeva je navela da to zavisi i od fluktuacije u samoj firmi, te da u sistemu poput Deleza, koji zapošljava oko 10.800 ljudi, to mogu da budu ogromne cifre mesečno.

"Mi se trudimo da na rukovodeće pozicije 'povlačimo' ljude unutar kompanije, ali i da angažujemo ljude sa strane, najpre na nižim pozicijama, kako bi razumeli šta znači raditi u toj kompaniji", objasnila je ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track