TOP GAN MANEVAR: Pilot F-22 preplašio Irance u F-4!
Foto: Rojters

Ne dirajte dronove

TOP GAN MANEVAR: Pilot F-22 preplašio Irance u F-4!

Planeta -
Naime, portal Aviejšnist piše da su u martu iranski avioni "F-4 fantom" presreli bespilotnu letelicu, ali ih je presreo "reptor"

Američko vazduhoplovstvo ima poruku za Iran: Ne kačite se se sa našim dronovima (bespilotne letelice)!U onome što se može opisati samo kao scena iz "Top gana", general Mark A. Velš , vazduhoplovni načelnik štaba, opisuje kako je stelt lovac F-22 reptor uplašio iranske avione, koji su ometale američke bespilotne letelice u međunarodnom vazdušnom prostoru u Persijskom zalivu.Naime, portal Aviejšnist piše da su u martu iranski avioni "F-4 fantom" presreli dron MQ-1 i leteli blizu njega kako bi pokupili informacije i verovatno u nameri da ga obore. Međutim, iranski avioni su odustali nakon upozorenja od strane američkog pilota F-22.

- Pilot "reptora" je prišao tik ispod iranskih F-4, ali ga oni nisu ni primetili. Najpre je snimio šta imaju od naoružanja, a zatim se odlučio na akciju. Naglo je povukao palicu i iskočio je pored iznenađenih Iranaca. Oni su se dali u beg, a pilot ih je upozorio da odu - tvrdi general Velš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track