Torlak: Obezbeđena vakcinacija dece za ovu godinu
Foto: BETA

Institut za virusologiju

Torlak: Obezbeđena vakcinacija dece za ovu godinu

Društvo -
Direktorka Vera Stojiljković je rekla da Torlak proizvodi vakcine koje nisu petovalentne, ali koje su kvalitetom čak i bolje i pružaju veću zaštitu od petovalentnih vakcina

BEOGRAD - Direktorka Instituta za virusologiju, vakcine i serume Torlak Vera Stojiljković izjavila je danas da je Torlak obezbedio vakcinaciju dece za ovu godinu.

Stojiljković je rekla da Torlak proizvodi vakcine koje nisu petovalentne, ali koje su kvalitetom čak i bolje i pružaju veću zaštitu od petovalentnih vakcina.

Direktorka Torlaka je rekla da je taj institut i u okolnostima vanredne situacije zbog poplava, uspeo da obezbedi vakcine, ali i ostale proizvode.

Torlak, pored vakcina, proizvodi probiotik koji služi za regulaciju crevne flore i serum protiv zmijskog ujeda, kojeg ima dovoljno i koji se distrubira po potrebi u određena područja, istakla je Stojiljković.

Stojiljković je rekla da se nada da će ubrzo biti proizvedena domaća vakcina protiv gripa i najavila da bi Torlak mogao da proizvodi petovalentne, a čak i šestovalentne vakcine.

Direktorka Torlaka je rekla da je taj institut uspeo finansijski da se konsoliduje i da je prošlu godinu završio sa pozitivnim bilansom.

(Tanjug/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track