Torta japanski vetar

Prste da poližeš

Torta japanski vetar

Recept dana -

Sastojci:♦ 8 belanaca♦ 400 g šećera♦ sok od 1/2 limunaFil:♦ 8 žumanaca♦ 8 kašika šećera♦ 3 kašike brašna♦ 2,5 dl mleka♦ 250 g maslaca♦ 150 g mlevenih pečenih lešnika♦ 150 g seckanih oraha♦ 2 kesice šlagaPriprema:Belanca, šećer i sok od limuna umutite u čvrst sneg. Masu sipajte u pleh obložen pek-papirom i pecite na 150 stepeni. Kora treba više da se suši nego da se peče. Gotovu koru pažljivo istresite iz pleha i isecite po dužini na tri dela.Za fil umutite 4 žumanceta sa 4 kašike šećera i brašnom. Masu pomešajte s toplim mlekom i kuvajte na tihoj vatri. Kad se sjedini, ohladite. Preostala 4 žumanceta penasto umutite s maslacem i 4 kašike šećera, pa pomešajte s filom koji je prethodno skuvan i sve to podelite na dva dela. U jedan deo stavite lešnike, a u drugi orahe. Prvu koru filujte filom s lešnicima, drugu filom s orasima, pa završite trećom korom. Tortu ukrasite umućenim šlagom i stavite je u frižider da se dobro ohladi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track