TORTURA: Policajac ih pretukao zbog Zvezdinih pesama

Preselo im pevanje

TORTURA: Policajac ih pretukao zbog Zvezdinih pesama

Fudbal -
Danilovgrađani Radovan Ćipović i Ivan Rešetar tvrde da ih je pretukao saobraćajni policajac jer su vraćajući se iz kafane pevali navijačke pesme Crvene zvezde

Danilovgrađani Radovan Ćipović i Ivan Rešetar tvrde da ih je pretukao saobraćajni policajac jer su vraćajući se iz kafane pevali navijačke pesme Crvene zvezde.

"Pevali smo navijačke pesme, nije bilo nikakvih uvreda po nacionalnom pitanju bilo čega, totalno bezazlene pesme. Upalili su se farovi i videli smo automobil policije. Upalili su i rotaciono svetlo. Rekao sam Ivanu 'evo milicija'. Izašao je uniformisan momak, prišao nam, ništa nas nije pitao, prvo je njega udario zatvoranom pesnicom, a onda mene. Ivan je eskivirao udarac i nije ga dobro zakačio, mene jeste, polomio mi je nos, potekla je krv, a onda je opet prešao na Ivana. Tada sam ga pitao", zaštpo upotrebljava silu, kad nas čak nije ni legitimisao. Ponovo me izudarao nekoliko puta i priveo nas kod kola, legitimisao i pretresao", ispričao je Ćipović.

On je istakao da je policajac, koji im se predstavio kao Matković, i tada primenio prekomernu silu. Nakon pretresa, tvrde njih dvojica, policajac im je rekao da uđu u automobil, a zatim je Rešetaru vratio dokumenta i rekao mu da izađe iz vozila.

Rešetar je kazao da neće odustati od tužbe i da će tražiti suspenziju policajca.

"Tužićemo njega privatno, ali i policiju. Smatramo da je ovo sramotno. Ovo nije demokratska država, ako ne možemo slobodno da se šetamo. Imam trudnu ženu, ona je sinoć preživjela traumu kad sam došao kući. Nema potrebe za tim. Treba li sutra i moje dete da policija bije, čija je dužnost da štiti građane?", pitao je Ćipović.

Rešetar je ispričao da im je policajac, koji ih je tukao, rekao "ovo vam nije Srbija".

"Ne razumem zbog čega to. Čovek može da se oseća bilo kako, da navija za Zvezdu, Barselonu, Budućnost, bilo koji fudbalski tim, to nema nikakve veze. Mi nismo nikoga provocirali, niti želimo da širimo neku nacionalističku mržnju kao što i nismo, ne znam zbog čega nam je rekao 'ovo vam nije Srbija'", rekao je Rešetar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track