Tošić i Biševac: Belgija je favorit, ali samo na papiru

Tošić i Biševac: Belgija je favorit, ali samo na papiru

Fudbal -
Utakmica A grupe kvalifikacija za prvenstvo sveta u Brazilu između Srbije i Belgije igra se u petak od 20.30 sati na stadionu Crvene zvezde

BEOGRAD - Srpski fudbalski reprezentativci Zoran Tošić i Milan Biševac složili su se danas da je Belgija favorit na papiru, ali da su spremni da na terenu pokažu da to nije dovoljno.

"Belgija je veoma ozbiljan rival, oni su izgleda, svesno žrtvovali odlazak na nekoliko velikih takmičenja da bi stvorili zaista moćan tim. I jesu favorit na papiru, kao što mnogi misle, ali mi veoma dobro znamo da imena i klubovi u kojima se igra nisu garancija za uspeh. Kad počne meč sve se zaboravlja, tako da bi najbolje bilo da ne preteramo u poštovanju rivala, niti da previše mislimo na druge", rekao je Tošić na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Na njegove reči nadovezao se Biševac, koji tvrdi da bez obzira na neosporan kvalitet Belgijanaca, nema razloga za strah, posebno na "Marakani".

"Odavno sam rekao da su oni favorit za prvo mesto u našoj grupi i ostajem pri tom stavu. Istovremeno, ne plašimo se, niti ima potrebe za to kad igramo na našem terenu. Od nas sve zavisi, to je suština", poručio je Biševac.

On je dodao da odlično poznaje Edena Hazara, jer je često igrao protiv njega dok je najbolji igrač Belgijanaca nosio dres Lila.

"Mnogo puta igrao sam protiv njega. Neverovatno hitar, ima dobar udarac, već je svetski nivo, a može još da napreduje. Belgija, ipak, ne zavisi samo od njega. Kolektiv je uvek bitniji od pojedinca", poručio je Biševac.

Srpski reprezentativci naglasili su značaj podrške sa tribina.

"Kad nas navijači bodre, to je veliki plus za nas, a minus za protivnika. Voleli bismo da budu uz nas i protiv Belgije. Na taj način dobijaš tih nekoliko procenata koji često budu presudni. Ne bih govorio o gradovima, stadionima gde volimo ili ne volimo da igramo. Samo imam želju da uvek budemo svi zajedno, da predstavljamo Srbiju na najbolji mogući način, jer nam je svima isti cilj - da se reprezentacija plasira na Svetsko prvenstvo", rekao je Tošić.

Biševac je dodao da je uvek lakše igrati sa "vetrom u leđa".

"Podrška navijača daje vetar u leđa, igraš sa 12 igrača... Želja nam je da tako bude i ovaj put, a mi ćemo se potruditi da pobedimo", poručio je on.

Napadač Partizana Marko Šćepović imao je jednu molbu za navijače na "Marakani".

"Voleo bih da se ne zviždi belgijskoj himni. Oni su tim sa puno odličnih pojedinaca, ali mislim da je kolektiv ipak važniji. Pričao sam sa bratom Stefanom, on je igrao u Belgiji, dobro ih poznaje i rekao mi je neke korisne detalje. On tamo nije dobio pravu šansu, tako da imam poseban motiv, ako tako mogu da kažem, revanširam", rekao je Šćepović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track