TRADICIJA NA VASKRS: Seka nahranila decu iz dve ulice
Foto: Kurir štampano

Pevačica proslavila praznik kako dolikuje

TRADICIJA NA VASKRS: Seka nahranila decu iz dve ulice

Stars -
Aleksićeva i njen suprug Veljko Piljikić u svojoj kući u Staroj Pazovi ugostili brojne klince iz komšiluka koji su kod nje došli po šarena jaja
1 / 5 Foto: Kurir štampano

Uvek je bila široke ruke.Seka Aleksić juče je u svojoj kući u Staroj Pazovi proslavila Vaskrs sa suprugom Veljkom Piljikićem i bliskim prijateljima. Ipak, praznik nije mogao da prođe bez dece iz komšiluka, koja najviše vole da odu kod nje po jaja jer ih ona najlepše ugosti. Tako je i ovog puta gomila klinaca zakucala na Sekina vrata s vaskršnjim čestitkama. Sve ih je primila u svoj dom i počastila ih.

- Postao je običaj da deca iz komšiluka dolaze po jaja. Kad su krenuli kod mene, njihovo društvo iz druge ulice je čulo kuda su pošli, pa su mi i oni s njima nagrnuli. Za njih sam spremila prelepa jaja - rekla nam je Aleksićeva, koja je blistala od sreće, i dodala da joj je svake godine kuća puna na praznik:- Na Vaskrs uvek ima mnogo ljudi. Obožavamo kad smo zajedno. Samo nek je veselo i radosno. Na praznik nam dođu familija i prijatelji.Seka se, kao i uvek, pobrinula da joj kuća bude ukrašena kao u bajci. Trpezarijski sto bio je prepun hrane, šarenih jaja koje je sama farbala i ukrašavala, a imala je i ogromno drvo ukrašeno uskršnjim poklončićima.

- Uvek nam je lepo ukrašeno za praznike. Jedna žena i ja smo dekorisale sto po našem ukusu. Poštujem sve praznike i uživam u svemu što radim. Hranu sam spremila sama jer Veljko najviše voli kad ja kuvam - pohvalila se pevačica.Folk zvezda se trudi da nikad ne radi na Vaskrs jer smatra da taj dan treba da se provede kod kuće s najmilijima. Za rad ima vremena.

VrednaMAJSTOR ZA UKRAŠAVANJE JAJASeka Aleksić sama je ofarbala jaja. Prvi put ih je ukrašavala tehnikom dekupaž i prezadovoljna je kako je ispalo.- Sve sam počela da pripremam dva-tri dana ranije. Jaja sam sama ukrašavala dekupažom. Ispalo je stvarno prelepo - rekla je popularna pevačica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track