TRAGEDIJA U BANKOVCU: Posle male Maše (3), pronađeno i telo bebe Martina!

Nezapamćena nesreća

TRAGEDIJA U BANKOVCU: Posle male Maše (3), pronađeno i telo bebe Martina!

Crna Hronika -
Devojčicu je pronašao ronilac Gorske službe spasavanja, 500 metara od mesta gde je dete upalu u reku, dok je telo jedanaestomesečnog Martina otkriveno na kilometar od mesta gde je pronađena Maša

ALEKSINAC - Telo devojčice Maše Milenković (3) pronađeno je danas u Turijskoj reci, na 500 metara od mesta gde se utopila, a ronioci žandarmerije pronašli su danas oko 13.30 časova i telo malog Martina.

Telo devojčice pronašao je ronilac Gorske službe spasavanja oko 11.35 sati na 500 metara od mesta gde je mala devojčica upala u reku. Telo nesrećne devojčice napipano je ispod jednog panja na rečnoj okuci, dok posle dvočasovne potrage telo jedanaestomesečne bebe ronioci Žandarmerije pronašli su na kilometar od mesta gde je otkriveno beživotno telo nastradale trogodišnje Maše.

Ronioci su telo nastradale devojčice izvukli napolje. Na obali se nalaze otac deteta i baka koji jadikuju, a posle dojave o pronalasku tela devojčice na obalu reke je stigla i majka Biljana.

Načelnik uprave za vanredne situacije u Nišu Žarko Damjanović potvrdio je da je pronađeno telo devojčice koja se u sredu utopila u Turijskoj reci, u selu Bankovac nedaleko od Aleksinca

- Za telom desetomesečnog dečaka tragaju ronioci, vatrogasci, spasilački timovi Sektora za vanredne situacije i Gorske službe spasavanja, rekao je Damnjanović ranije pre pronalaska tela dečaka,

Podsetimo trogodišnja Maša Milenković i njen jedanaestomesečni brat Martin nestali su juče ujutro u nabujaloj reci Turiji u aleksinačkom selu Bankovac. Decu je reka odnela naočigled njihove majke Biljane, koja ih je, kako kaže, izvela u šetnju. Tim vatrogasno-spasilačkih jedinica odmah je počeo potragu za nestalim mališanima, ali njihova tela još nisu pronađena.

Biljana kaže da je u vodu najpre upala Maša, a da joj je Martin ispao iz ruku dok je pokušavala da iz reke izvuče ćerkicu.

- Oko deset sati došli smo do reke jer je Maša htela da baca kamenčiće u vodu. Bacila je jedan kamen, posrnula i upala u vodu. Uhvatila sam je za odeću i pokušala da je izvučem, ali sam izgubila ravnotežu, pa sam i ja upala u reku, a Martin mi je ispao iz ruke. Mašu sam čula kako govori „mama“ i tone u talase, a Martina sam gledala kako mi nestaje pred očima. Dozivala sam u pomoć, pa je jedan komšija došao i izvukao me, ali deci nije bilo pomoći - opisuje tragediju majka stradalih mališana.

M.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track