Olujno nevreme zahvatilo čitav Balkan, Beograd bez padavina!
Foto: Čitaoci Dubrovnik.net.hr

Trajalo 10 minuta

Olujno nevreme zahvatilo čitav Balkan, Beograd bez padavina!

Planeta -
Dubrovnik i Trebinje pogodilo je jako olujno nevreme sa oblinim pljuskovima i privremenim prekidom struje dok je jaka oluja kod prolaznika u ovim gradovima izazvala strah

DUBROVNIK - Jako nevreme sa kišom i gradom "potopilo" je danas popodne Dubrovnik, u Hrvatskoj, i Trebinje, u Bosni i Hercegovini.

Jak pljusak i grad su trajali oko 10-tak minuta.

Nevreme je srećom prošlo bez većih posledica, osim što je saobraćaj bio usporen na kratko.

"Nema veće materijalne štete za sada, a vatrogasci su intervenisali samo zbog ispumpavanja vode", rekao je lokalnim medijima dežurni dispečer u dubrovačkoj vatrogasnoj službi.

http://www.youtube.com/watch?v=eBumq4p3GbM
http://www.youtube.com/watch?v=4wYmj3Pgdq4
http://www.youtube.com/watch?v=59inBlnbd04

Jako olujno nevreme praćeno gradom, kišom, vetrom i grmljavinom zahvatilo je u subotu oko 13.30 časova područje Trebinja, a pojedini delovi grada ostali su bez struje.

Iznenadna oluja izazvala je među prolaznicima strah, a na ulicama se veoma brzo povećao nivo vode. Oluju su pratili i jaki udari vetra, što je skoro blokiralo saobraćaj u gradu.

Ukupno 33 sokolačka sela su dobila električnu energiju, a oko 30 domaćinstava u selima Klečkovac i Sokolovići i dalje nemaju struju zbog kvara na dalekovodima posle udara groma, rečeno je u sokolačkoj Elektrodistribuciji.

Rukovodilac Ljubomir Vasković rekao je da je još u kvaru 10-kilovoltni dalekovod Sokolovići zbog čega ova sela nemaju struju.

Foto: čitaoci Dubrovnika.net
Foto: čitaoci Dubrovnika.net

Dežurne ekipe rade na otklanjanju kvarova, pa se očekuje da domaćinstva dobiju struju do kraja dana. Opštinu Sokolac noćas je zahvatilo jače nevreme sa grmljavinom i zbog udara gromova u tri dalekovoda 35 sela ostalo je bez električne energije.

U Zenici i Bihaću nevreme je lomilo drveće, a za kratko vreme palo je i mnogo kiše.

Veliko stablo palo je na zgradu Opštinskog suda u Zenici. Od udara groma na lokalitetu Meokrnje stradalo je 50 ovaca Hamida Selave, iz Gluhe Bukovice u opštini Travnik. Od udara groma zapaljena je i štala u naselju Preočica, nadomak Viteza.

Foto: Glas Srpske
Foto: Glas Srpske

Olujno nevreme zahvatilo i Bar

Jako olujno zahvatilo je oko 16.30 časova i Bar. Jak pljusak praćen olujnim vetrom zahvatio je ovaj primorski gradić, a zasada nema podataka o eventualnoj šteti.

Nevreme u Skoplju oštetilo fasade i lomilo drveće

Nevreme praćeno jakim vetrom i obilnim padavinama uz povremeni grad pogodilo je danas Skoplje i okolinu, oštetivši nekoliko fasada i vozila i polomivši drveće i grane.Kako je javila makedonska agencija MIA, nevreme se dogodilo oko 15.30, a vetar je u pojedinim mestima dostizao brzinu i do 70 kilometara na sat.Prema podacima makedonskog Hidrometaorološkog zavoda, obilne padavine registrovane su u regionu gradova Skoplje i Sveti Nikola, koji je 60 kilometara istočno od makedonske prestonice.Iako su padavine povremeno prerastale u grad, sprečeno je veće nevreme jer je dejstvovano protivgradnim raketama.

http://www.youtube.com/watch?v=3AqH-9sixh4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track