TRAŽE ISPLATU APRILSKE PLATE: Radnici Nege kola blokirali i Železničku stanicu Novi Sad!
Foto: Dragana Udovičić

Vozovi sa severa Srbije saobraćaju samo do Batajnice

TRAŽE ISPLATU APRILSKE PLATE: Radnici Nege kola blokirali i Železničku stanicu Novi Sad!

Srbija -
Osam radnika Nege kola, koliko ih radi u Novom Sadu, blokirali su u stanici međunarodni voz Avala i još jedan poslovni voz, ali su Železnice Srbije uspele da organizuju saobraćaj tih vozova alternativnim gradskim prugama, nakon čega su nastavili putovanje, uz zakašnjenje od tridesetak minuta

BEOGRAD - Radnici preduzeća "Nega kola" su danas u 8 časova blokirali Železničku stanicu Novi Sad i onemogućili saobraćaj vozova u tom gradu, saopštile su Železnice Srbije.

U ponedeljak su radnici "Nege kola" blokirali Železničku stanicu Beograd, a tokom noći prugu Zemun - Zemun Polje.

Osam radnika "Nege kola", koliko ih radi u Novom Sadu, blokirali su u stanici međunarodni voz "Avala" i još jedan poslovni voz, ali su Železnice Srbije uspele da organizuju saobraćaj tih vozova alternativnim gradskim prugama, nakon čega su nastavili putovanje, uz zakašnjenje od tridesetak minuta, navodi se u saopštenju.

Zbog blokade vozovi sa severa Srbije saobraćaju samo do Batajnice i odatle počinju vožnju, a sa juga stižu i polaze iz Stanice Topčider.

Vozovi beogradske gradske železnice BG Voz od jutros saobraćaju samo na relaciji Zemun - Pančevački most, a izostaju na deonici Batajnica - Zemun, s tim da je nekoliko polazaka otkazano.Radnici "Nege kola" su tokom noći pokušali da blokiraju železnički depo za održavanje voznih sredstava u Zemunu, kako bi onemogućili jutarnje polaske kompozicija iz Beograda, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je "Nega kola" bila u sastavu srpskih železnica do pre desetak godina, kada su osnivačka prava preneta na Vladu Srbije.

Radi se o preduzeću koje nije u sastavu Železnica Srbije, a za potrebe železnica u najvećoj meri obavlja poslove čišćenja i pranja putničkih vagona.

Pruge su blokirali u okviru socijalnih protesta, zbog neisplaćenih aprilskih zarada, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track