Otkriva tajnu vitalnosti

Trnavčević: Održavaju me ljubav i aspirin!

Politika

Autor:

Jovan Krkobabić, Zaharije Trnavčević i Dragoljub Mićunović, koji zajedno imaju 250 godina, ne samo da ne planiraju da se povuku već avanzuju na nove funkcije

Zaharije Trnavčević,

Iako su u poznim godinama, ne odustaju od politike; Trnavčević - 86 godina

BEOGRAD - Ne predaju se.
Iako su zašli u devetu deceniju, nemaju nameru da se povuku, te da počnu da uživaju u penzionerskim danima i predaju pozicije mlađima. Jovan Krkobabić, Zaharije Trnavčević i Dragoljub Mićunović, koji zajedno imaju 250 godina, ne samo da ne planiraju da se povuku nego avanzuju na nove funkcije. Zaharije Trnavčević (86), izgleda, najveći je entuzijasta pošto je u poznim devedesetim rešio da se politički angažuje, pa je osnovao Bogatu Srbiju.

- Napetost i mržnja imaju neželjene posledice, dovode do stvaranja ugrušaka i zakrčenja krvnih sudova, što negativno utiče na funkcionisanje organizma. Kod mene to nije slučaj, nikog ne mrzim, volim i ljubav me održava. Svako veče popijem aspirin kako bih sprečio stvaranje ugrušaka. Upustio sam se u politiku jer sam video da moj DS nije u stanju da podigne građansku svest onih koji proizvode hranu, a ja ih znam 60 godina - objašnjava Trnavčević kako održava mentalnu i političku vitalnost.

Lider PUPS Jovan Krkobabić (82) ne samo da i u novoj vladi nastavlja da obavlja funkciju vicepremijera nego je preuzeo i nove nadležnosti. Krkobabić će ubuduće voditi i Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike. Njegov ispisnik Dragoljub Mićunović praktično od prvih višestranačkih izbora 1990. obavlja funkciju poslanika, bilo u saveznom ili republičkom parlamentu, a bio je i predsednik parlamenta. U ovom sazivu preuzima funkciju šefa poslaničkog kluba DS.

Ipak, u politički život prodiru i trostruko mlađi od njih. Naprednjaci su u prvi plan isturili svoje mlade lavove. Marko Đurić (29) je savetnik predsednika države, a Nikola Selaković (29) preuzeće vođenje Ministarstva pravde i državne uprave.

Krkobabić - 82 godine zoom Krkobabić - 82 godine
Mićunović - 82 godine zoom Mićunović - 82 godine

Mladi vode parlament

Novoizabrani predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović ulazi u istoriju srpskog parlamentarizma. Stefanović (36), inače član Predsedništva SNS, jedan je od najmlađih predsednika Narodne skupštine Srbije u njenoj istoriji. Titulu najmlađeg na čelu srpskog parlamenta drži Oliver Dulić iz DS, koji je preuzeo vođenje Skupštinom 2007. u svojoj 32. godini.Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (15)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • nada

  nada

  Ova trojka,umesto da igra domine,bavi se politikom.Izgleda,da im to dodje kao terapija.Za njih ne vaze penzioni zakoni,a o etici i da ne govorim.Sa Mrkonjicem,imali bi skoro 400g. I smesno i tuzno,,,

  32 Odgovori 
 • slobodan

  slobodan

  Njih trojica=pola milenijuma.Budućnost je pred njima,pa i ne razmišljaju o penziji.

  26 Odgovori 
 • Ripanjac

  Ripanjac

  Sa ovom trojkom i Mrkonjićem i Ilićem koji se samo hvališu stvarima koje nikada nisu uradili, crno nam se piše. Umesto da ljuškaju unučiće i da odu sa babama na neko krstarenje (jer su se dovoljno para nafatirali) oni nam kroje sudbinu a ne znaju šta su juče ručali!

  25 Odgovori 

Poslednji komentar

 • mister

  mister

  ZA OVU TROJICU DRAKULA JE OMLADINAC.

  11 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Zakazaću sednicu Skupštine Vojvodine čim dobijem Pajtićev predlog o rekonstrukciji Ištvan Pastor, lider svm

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!