TROJKE: Vantelesna oplodnja ne sme da bude tabu tema

Srećni roditelji kikindskih trojki saglasni

TROJKE: Vantelesna oplodnja ne sme da bude tabu tema

Srbija -
Savetujemo svim ljudima da pokušaju da na ovaj način postanu roditelji. Nema tu ničeg strašnog, ni čudnog kažu Sandra i Marijan Mihaljev

KIKINDA: U ovoj kući stanuje sreća! Jana, Elena i Tadej najveće su blago Kikinđana Sandre i Marijana Mihaljeva iz Kikinde. Trojke rođene 7. novembra u novosadskoj Betaniji lepo napreduju, a roditeljima ne smeta što ćerke i sinnaizmenično plaču:U tome prednjači Elena. Ima izuzetno prodoran glas. Nisam siguran koji će muzički žanr izabrati kad poraste, ali će definitivno biti pevačica­ šali se Marijan.

Otac tri anđelčića postao je zahvaljujući vantelesnoj oplodnji: Iako je u nekim sredinama, pa I našoj, to još uvek tabu tema, nema ni najmanjeg razloga za tako nešto.

Nema tu ničeg strašnog, ni čudnog. Lekari “poguraju” spermatozoid da oplodi jajnu ćeliju. Ako ljudi uzimaju antibiotike da bi ozdravili, onda sebi mogu i na ovakav način da pomognu. Istinska želja za decom može i mora da pobedi sve predrasude. Značajno je i što država ima razumevanja da pomogne ljudima koji žude da dobiju potomstvo i ostvare se kao roditelji. Najlepši deo dana za mene je kad se vratim sa posla, a dočekaju me Sandra i bebe. Naravno , pomoć Sandrinih I mojih roditelja je dragocena.

Lično sam mislio da će biti napornije­ presabira za Kurir Marijana dvomesečne očinske utiske.I Sandra smatra da vantelesna oplodnja ne sme da bude tabu tema: Bitno je da se donese čvrsta odluka i poštuju lekarske smernice. Imali smo sreće što je veštačka oplodnja o trošku države uspela iz prvog puta. Obavljena je na jednoj privatnoj klinici u Novom Sadu. Iz ličnog iskustva mogu da posvedočim da sve može lako da se podnese. Čitav proces pripreme traje oko mesec dana. Rezultat naše volje i lekarskog umeća su ove tri divne bebe­ kaže Sandra..

Vratiće se rode

Da li će za babice u porodici Mihaljev još biti posla, roditelji ne žele da se decidno izjasne. Njihovizagonetni osmesi, potvrđuju da će se, možda, vratiti rode:Tek smo petnaest godina zajedno, a poslednjih pet u braku. Nikad se ne zna­ kažu Sandra IMarijan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track