Trojna grupa Beograd, Priština, EU o primeni sporazuma

Trojna grupa Beograd, Priština, EU o primeni sporazuma

Politika -
U Beogradu je saopšteno da će Akcioni tim Vlade Srbije zadužen za primenu sporazuma o Kosovu u Briselu predstaviti plan primene sporazuma

BRISEL - Radna grupa Beograda, Prištine i Evropske komisije sastaće se u četvrtak u Briselu da bi razmotrila akcioni plan primene sporazuma o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova, a "nivo te grupe biće radni", rekli su izvori u kabinetu visoke predstavnice EU Ketrin Ešton.

"Mi smo želeli da se sastanak ove grupe održi što je pre moguće, jer plan treba da bude spreman do 26. aprila", istakli su ovi izvori.

U Beogradu je saopšteno da će Akcioni tim Vlade Srbije zadužen za primenu sporazuma o Kosovu u Briselu predstaviti plan primene sporazuma.

U timu Beograda su savetnik predsednika Srbije Marko Đurić, sekretar Vlade Veljko Odalović i direktor Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo Vlade Srbije Dejan Đurđević.

U Prištini je saopšteno da će kosovski tim na čelu sa zamenikom premijera Hajredinom Kučijem, u Briselu predstaviti plan za primenu sporazuma s Beogradom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track