TUGA: Najstarija Srpkinja baka Slava preminula u 119. godini!

Najstarija žena u Srbiji preminula u četvrtak u beogradskoj bolnici

TUGA: Najstarija Srpkinja baka Slava preminula u 119. godini!

Društvo -
Ženi koja je rođena u vreme Austrougarske monarhije u sredu naglo pozlilo, pa je prevezena u bolnicu, odakle se nije vratila

BEOGRAD - Neka počiva u miru.

Najstarija žena u Srbiji Slava Ivančević, koja je imala punih 119 godina, umrla je u četvrtak u jednoj beogradskoj bolnici, saznaje Kurir.

Starici se zdravstveno stanje pogoršalo u sredu ujutro, kada su njeni ukućani pozvali Hitnu pomoć, koja je ubrzo došla i teško bolesnu baku prevezla u bolnicu.

Poslednja počast

Ekipa Kurira je otišla do stana na Karaburmi u kom je živela baka Slava, ali njena porodica nije bila raspoložena za izjave.

Vrata nam je otvorila Slavina unuka Mira, u očekivanju rodbine i mnogobrojnih prijatelja, koji su celog dana dolazili da ožalošćenoj porodici izjave saučešće. Ona je bila vidno tužna i obučena u crninu.

- Molim vas, nemojte ništa da me pitate, ne želim da dajem nikakve izjave za medije - kratko je rekla Mira i zatvorila vrata stana.

Komšije porodice Ivančević potvrdile su da je baka Slava umrla i da tokom celog dana dolaze ljudi da joj odaju poslednju počast.

- Čuli smo da joj je u sredu pozlilo. Njena ćerka je zvala Hitnu pomoć, pa su je brzo prevezli u bolnicu. Izgleda da je tamo i preminula. Koliko znamo, baka Slava dugo nije izlazila napolje i u poslednje vreme joj je stanje bilo prilično loše, pa čak nije ustajala ni iz kreveta.

Ona je do pre nekoliko godina živela u Novom Sadu kod sina, ali kad je on umro, morala je da se preseli kod ćerke ovde na Karaburmu. Ona je bila najstarija žena u Srbiji i dobro se držala do poslednjih dana - kaže komšija.

Recept za dug život

Podsetimo, Kurir je u novembru 2011. godine bio u poseti najstarijoj baki u Srbiji i tom prilikom ona nam je odala tajnu svoje dugovečnosti.- Svi pitaju kako sam doživela ovoliku starost. Recept je jednostavan: čašica rakije i mentol bombone - otkrila nam je baka, koja je rođena još u Austrougarskoj, samo dve godine posle Tita.D. T. - S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track