TUGA U BOSTONU: Martin (8) poginuo čekajući da zagrli tatu na cilju

Nezapamćeno krvoproliće

TUGA U BOSTONU: Martin (8) poginuo čekajući da zagrli tatu na cilju

Planeta -
Sestra malog Martina Ričarda u eksploziji je izgubila nogu, dok je majka takođe teško povređena

BOSTON - U bombaškom napadu na bostonskom maratonu među troje poginulih, našao se i mali osmogodišnjak Martin Ričard. Užasnuti velikom tragedijom, korisnici Tvitera masovno dele fotografiju ovog dečaka.

Majka i mlađa sestra osmogodišnaka teško su povređene u detonaciji i nalaze se u bolnici, a pored njih povređena su i deca koja su sa roditeljima posmatrala maraton blizu cilja, navodi Boston gloub.

Najveći lokalni list navodi da je dečakova sestra u eksploziji izgubila nogu, dok je majka takođe “veoma teško povređena”. Treće dete bračnog para nije povređeno."Oni su veoma omiljeni u ovoj sredini. Ovo je nemoguće, tragično, neshvatljivo. Večeras se svi trudimo da tešimo jedni druge i da se molimo", izjavila je gradski odbornik Ajana Presli.Martin je živeo u Dorčesteru, predgrađu Bostona, gde su juče, na cilju maratonske trke održane u ovom gradu, eksplodirale dve bombe. U napadu su poginule najmanje tri osobe, dok je više od 150 povređeno.

Dečak je stradao dok je kod ciljne linije čekao svog oca da ga zagrli po završetku trke.

"Molim vas sačuvajte ovog dečaka u svojim molitvama", jedan je od komentara iznad fotografije.

Prema poslednjim izveštajima američkih medija u dve eksplozije koje su juče odjeknule blizu cilja maratonske trke u Bostonu, poginule su tri osobe, a najmanje 150 ih je povređeno, od kojih 17 u kritičnom stanju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track