TUGA: Umro brat Marije Šerifović
Foto: Nebojša Mandić

U filmu „ispovest“ nije pominjala porodičnu tragediju

TUGA: Umro brat Marije Šerifović

Stars -
Pre nekoliko meseci preminuo je Dušan, najstariji sin pevačicinog oca Rajka, koji je odmalena imao problema sa srcem

Marija Šerifović ostala bez brata po ocu Dušana.Pevačica je 27. novembra u Sava centru predstavila film o svom životu „Ispovest“. U njemu je govorila i o najvećim porodičnim tajnama, ali je ipak prećutala da, osim Danijela Pavlovića, ima još jednog brata Dušana Šerifovića. Možda baš zato što je on preminuo pre nekoliko meseci u 42. godini.

Problemi sa srcem

On je rođen u Rajkovom jedanaestogodišnjem braku s Mirom, koja se posle razvoda sa sinom odselila u London. Posle se Marijin otac oženio njenom majkom Vericom, ali je dobio i još jednog vanbračnog sina Danijela.Dušan se, kao i svi Šerifovići, bavio muzikom, ali iz zdravstvenih razloga nije napravio ozbiljniju karijeru.

- Dugo se bavim muzikom, ali nisam napravio veću karijeru zbog zdravstvenih problema. Odmalena imam problema sa srcem i konstantno sam pod terapijom i nadzorom lekara. Stalno moram na preglede, nekoliko puta sam se operisao. Bavim se komponovanjem, 1992. objavio sam singl i mnogi britanski kritičari su me ocenili kao dobrog i talentovanog muzičara - izjavio je jednom prilikom Marijin stariji polubrat.

Površni odnosi

I pored toga što su široj javnosti više poznati Danijel i Marija, kad se saznalo za prvenca Rajka Šerifovića, on je progovorio o odnosu s njima dvoma:- I njemu i Mariji želim svu sreću iako se retko viđamo. Svi smo živeli sa svojim majkama, tako da su naši odnosi površni i svako je priča za sebe. Ne poznajemo se baš dobro iako svi veoma ličimo, a i svi se bavimo muzikom.

ĆutanjeNEĆE MARKETING OD TRAGEDIJE

Pozvali smo Marijinu PR službu da pitamo zašto u filmu ne pominje Dušana.- Nećete dobiti odgovor na to pitanje. To bi bilo diranje bolnih stvari. Tragičnih! Njen brat je pokojni, iznenada je umro pre nekoliko meseci. Inače su bili u sjajnim odnosima. Nije htela da ga pominje da se to ne bi protumačilo kao marketing - rečeno nam je u Marijinoj PR službi.

REAGOVANJA

Jovan ĆirilovINTIMA SE ČUVA SAMO ZA SEBE

Smatram da je ljudska seksualnost intimna stvar. Nisam pristalica ispovesti javnih ličnosti te vrste. Nisam ni za to da to bude zabranjena sfera koja bi morala da se krije. U 21. veku smo kad je svaka seksualnost složena. Frojd kaže da čovek nije čisto ni muško ni žensko biće bez obzira na to kako se rodi. Pre sam za to da svi čuvaju intimu samo za sebe. Da se ne stide. Nikako da paradiraju. Cenim Mariju kao pevača.

Rada ManojlovićPODRŽAVAM RAZLIČITOSTI

Mariju svakako podržavam svakako, uvek sam podržavala različitosti. To ne bi trebalo da ima veze s tim što je ovo Srbija, pa da se kao na to vadimo. Kao, to je Balkan, takav nam je mentalitet i to je to! To gde živimo ne treba da nam bude izgovor, niti opravdanje za razne netrpeljivosti koje se ispoljavaju prema svakome ko drugačije izgleda od uobičajenog, ili je drugačije boje kože, seksualne orijentacije. Mislim da treba već jednom svako da ima svoj život i vodi svoju brigu, a ne večito da se linčuju oni koji nisu u skladu s onim što većina doživljava kao normalno.

Tanja VojtehovskiFILM JE DOBAR MARKETING

Njeno priznanje je okej i lična odluka. Ne mogu da komentarišem film jer ga još nisam pogledala. Samo objavljivanje dokumentarca je marketinški potez. U svetu je potpuno normalno da se u filmovima barata nečijom privatnošću. Cela marketinška kampanja filma je dobro isplanirana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja