TUGUJU: Končita ne dolazi u Beograd na gej paradu
Foto: Reuters

Pobednica Evrovizije zaobilazi homoseksualce iz Srbije

TUGUJU: Končita ne dolazi u Beograd na gej paradu

Stars -
Za njeno gostovanje honorar nije problem jer nama zvezde dolaze bez para, radi podrške, kaže LGBT aktivista Boban Stojanović

Srpski gejevi neće imati podršku evrovizijske pobednice.Odmah posle pobede austrijskog transseksualca Končite Vurst na Evroviziji organizatori beogradske Parade ponosa došli su na ideju da je pozovu da bude njihova specijalna gošća od 19. do 31. maja. Međutim, zbog kratkih rokova i velikog broja obaveza koje ima posle pobede na prestižnoj muzičkoj manifestaciji, ta ideja neće biti realizovana ovog puta. Dakle, srpski gejevi će, bar zasad, morati da zaborave na druženje s Končitom.- Končita neće doći. Njen dolazak je u šali najavio jedan od organizatora parade. O tome nismo zvanično razgovarali. Ona bi sigurno privukla ogromnu pažnju svojim nastupom - kaže Boban Stojanović, istaknuti gej aktivista, i dodaje:

- Voleli bismo da se ideja realizuje neki drugi put. Ovogodišnja parada i Nedelja ponosa će proći bez velikih zvezda. Dolaze nam muzičke gošće iz Nemačke. Program će činiti razne debate i prigodan kulturni program.Stojanović objašnjava da za Končitin dolazak novac ne predstavlja problem.- Nama velike zvezde dolaze bez honorara. To je njihov gest podrške - zaključuje LGBT aktivista i jedan od organizatora gej parade.(Lj. R.)

RasprodajaKONČITINA KOBASICADomišljati trgovci u Austriji poigrali su se rečima i napravili kobasicu s likom pobednice Evrovizije. Vurst na nemačkom znači kobasica. A Končitina kobasica sastoji se od svinjetine i teletine. Na ovu „poslasticu“ naišao je Davi van Hemelen, koji je fotografiju salame postavio na svoj Instagram profil. Sudeći prema fotografiji, cena joj je 1,5 evra za 100 grama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track