TURČINOV: Ukrajinska policija je izdajnička i bespomoćna!
Foto: Reuters

Protiv svojih

TURČINOV: Ukrajinska policija je izdajnička i bespomoćna!

Planeta -
Teško je to priznati, ali je istina. Ogromna većina pripadnika snaga reda na istoku nisu u stanju da izvrše svoju obavezu da zaštite naše građane, ističe v. d. predsednika Ukrajine

KIJEV - Vršilac dužnosti predsednika Ukrajine Aleksandar Turčinov uputio je danas teške kritike policijskim snagama na istoku zemlje, optužujući ih za neaktivnost, bespomoćnost i "u nekim slučajevima kriminalno izdajstvo".

"Teško je to priznati, ali je istina. Ogromna većina pripadnika snaga reda na istoku nisu u stanju da izvrše svoju obavezu da zaštite naše građane", ističe Turčinov, a prenosi AFP.

On je pozvao "ukrajinske patriote", naročito one koji žive u kriznim oblastima Donjecka i Luganska, da se prijave kao dobrovoljci za pomoć policijskim snagama.

Ljut: Aleksandar Turčinov, Foto Reuters
Ljut: Aleksandar Turčinov, Foto Reuters

Turčinov je najavio plan vlasti da uvedu "vruću liniju" za prijavljivanje dobrovoljaca. On je naročito apelovao na one koji raspolažu vojnim iskustvom.

Pristalice federalizacije Ukrajine preuzele su kontrolu nad nizom gradova na istoku zemlje, a policija je ponegde delovala kao da je nemoćna da interveniše, a u nekim slučajevima je čak stajala po strani dok su neredi besneli, javio je Frans pres.

(Kurir/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track