TVRD ORAH: Crnogorci odoleli Englezima, tuča u Podgorici

Derbi

TVRD ORAH: Crnogorci odoleli Englezima, tuča u Podgorici

Fudbal -
Strelci su bili je Vejn Runi u šestom i Dejan Damjanović u 75 minutu
1 / 7

Fudbalske repezentacije Crne Gore i Engleske remizirale su (1:1) u Podgorici u derbi meču H grupe kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu, a strelaci su bili je Vejn Runi u šestom i Dejan Damjanović u 75 minutu.

Od prvog minuta Englezi su imali više od igre a neposredmno pre pogotka Runija, fudbaler Mančester junajteda je pogodio stativu gola Mladena Božovića.

U drugom poluvremenu selektor Crne Gore Branko Brnović, napravio je pravi potez i umesto Mitra Novakovića, na teren poslao Dejana Damjanovića, koji je petnaest mioniuta pre kraja meča iskoristio gužvu u petercu i ubacio loptu iza leđa golmana Harta.

Pred meč u Podgorici se kako je javila agencija Asošijeted pres desila tuča u kojoj su povređena dva navijača gostujuće reprezentacije. Prema pisanju engleskih medija tokom meča je na tribinama stadiona Pod Goricom došlo do tuče dve grupe domaćih navijača, među kojima je atmosfera sve vreme bila naelektrisana.

http://www.youtube.com/watch?v=0BkWX9UfYaI
Englezi ipak primećuju da su crnogorski navijači aplauzom sipratili intoniranje himne Engleske.

Crnogorski mediji pisali su čitavog dana o tome, da je atmosfera u gradu sjajna, da je u kafićima obustavljeno spremanje kafa, dok se pivo točilo u velikim količinama. Navijači su pesmom podržali Vučinića i drugove.

Tekstualni prenos

90+4 Kraj meča

76. minut - GOOOL! - Posle kornera Crnogorci su uspeli da izjednače. U listu strelaca se upisao Dejan Damnjanović.

http://www.youtube.com/watch?v=D_SdSJ98f-M

6. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! - Posle kornera za Engleze Runije sa sedam-osam metara, glavom matirao Mladena Božovića.

http://www.youtube.com/watch?v=7iBN-ikNixw

Počela je utakmica.

Iako su crnogorski mediji čitavog dana izveštavali o odličnoj atmosferi na stadionu i u gradu, Asošijeted pres je objavila slike na kojima se vide dvojica engleskih navijača kako se drže za glavu.

Pola časa pre početka meča stadion je skoro pun na tribinama je 13000 navijača, a na severu gde se nalaze najvaternije pristalice domaćeg tima istaknut je transparent: "Da je vječna Grna Gora"

CRNA GORA: Mladen Božović - Baša, Savić, Džudović, Volkov - Novaković (46 Damjanović), Vukčević, Zverotić, Vladimir Božović (75 Delibašić) - Jovetić, Vučinić. Selektor: Branko Brnović.

ENGLESKA: Hart - Džonson, Leskot, Smoling, Kol - Džerard, Kerik, Milner, Kleverli (77 Jang) - Runi, Velbek. Selektor: Roj Hodžson

Tekstualni prenos

Pre meča koji se od 21 čas igra u Podgorici Crna Gora ima 13 bodova, a Engleska dva manje. Atmosfera u centru crnogorske prestonice je uzavrela navijači se okupljaju i pevaju pesme podrške trimu koji na terenu predvodi Mirko Vučinić. Kafe aparati u kafićima su ugašeni, a pivo se toči u velikim količinima u svima kafićima u Podgorici.

A dok Crnogorci prvi put spremaju koreografiju koja će obuhvatiti ceo stadion, engleski navijači kažu da je atmosfera odlična, ali ne mogu da se načude da u brošuri koja prati ovaj meč, imena njihovih ljubimaca neće biti napisana u originalu.

http://www.youtube.com/watch?v=lGSOOBgDswY

Grupa H Crna Gora - Engeska 1:1 Damjanović 75 - Runi 6 Ukrajina - Moldavija 2:1 Jermolenko 61, Kačeridi 70 - Suvorov 80

Poljska - San Marino 5:0 Levandovski 21p, 50p, Pišćek 28, Teodorčuk 61, Košecki 90+2 Tabela: Crna Gora 14, Engleska 12, Ukrajina 8, Poljska 8, Moldavija 4, San Marino 0.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track