U Banatu kvadrat kuće za jedan evro!

Još malo, pa džabe

U Banatu kvadrat kuće za jedan evro!

Društvo -
U banatskim selima zemlja i nekretnine najjeftinije u Srbiji. Dve kućice s voćnjakom i placom od 22 ara u Tarašu kod Zrenjanina koštaju 2.000 €

TARAŠ - Džabaka!Kuća za 2.000 evra? Nemoguće, pomislićete, toliko košta jedna kožna garnitura, ali...U banatskom selu Taraš, nedaleko od Zrenjanina, mogu se kupiti kuće sa okućnicom i raznoraznim voćem u dvorištu za samo 2.000 evra.Na 800 metara od prelepe Tise, u ovom ravničarskom selu kuće i zemlja prodaju se neverovatno jeftino. Ima kuća i placeva gde jedan kvadrat košta jedan evro! U Beogradu cena za metar kvadratni dostiže čak i do 3.000 evra. U selima Aradac, Melenci, Stajićevo i Taraš stanovnika ima sve manje, pa su i cene ovako niske. Oni kojima je dosadila gradska buka i brz životni ritam za vrlo male pare mogu pronaći mir i spokoj u nekom od ovih mesta.Stevan i Marija Kojčić su do penzije radili u Berlinu, a pre dva meseca su u rodnom Tarašu kupili plac od 22 ara s dve kućice, i to za samo 2.000 evra.- Ovde je nerealno jeftino, sve smo platili 2.000 evra. Najvažnije nam je zemljište, plac ima 22 ara, a to je ukupno 2.200 metara kvadratna. Planiramo da tu sadimo povrće i voće, ali i da izgradimo novu kuću, da deca i unuci mogu da nam dođu u goste. Tisa je vrlo blizu, leti je ovde milina - kaže bračni par Kojčić. U njihovom novom dvorištu ima stabala raznog voća - višnje, orasi, jabuke i kajsije - a oni planiraju da posade još. Prvi veliki grad je Zrenjanin, udaljen oko 20 kilometara.- Kolima se stigne za oko 25 minuta. Postoji i redovna autobuska linija, a vozi i lokalni taksi, po ceni autobuske karte. U ovim ravničarskim mestima mnogo se koristi i bicikl - kažu Kojčići.

Stevan i Marija Kojčić ovu kuću kupili su budzašto
Stevan i Marija Kojčić ovu kuću kupili su budzašto

Plac od 22 ara u Tarašu
Plac od 22 ara u Tarašu

Do grada za 110 dinaraU mestu Aradac, koje se vodi i kao periferija Zrenjanina, jer je udaljen oko pet kilometra od ovog banatskog grada, kuće se mogu kupiti za 4.000 evra.Zvezdana Radlovačkog (42) zatekli smo kako majstoriše u svojoj kući, koju je nedavno kupio. Krov nad glavom je platio koliko bi platio prosečan auto.- Imam tri sobe i kupatilo. Iza kuće je pet-šest ari placa, letnja kuhinja i tri šupe. Do Zrenjanina stižem brzo, biciklom za 20 minuta, a imamo i autobus i taksi, koji voze za 110 dinara. Znam da se trenutno nekoliko kuća prodaje za 4.000 evra, a u malo daljim selima mogu da se nađu još jeftinije - kaže ovaj neženja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track