222 miliona dinara uloženo u Bujanovac, Preševo i Medveđu

222 miliona dinara uloženo u Bujanovac, Preševo i Medveđu

Politika -
Kroz razne projekte, u opštinu Preševo u 2012. plasirano 102,5 miliona dinara, u Bujanovac 90,7 i u Medveđu 28,8 miliona dinara

BUJANOVAC - Služba Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđu uložila je prošle godine 222 miliona dinara u kvalitetniji život građana i, proporcionalno tim sredstvima, u potpunosti ispunila sve planirane zadatke u 2012.

U informaciji dostavljenoj, Služba saopštava da je, kroz razne projekte, u opštinu Preševo u 2012. plasirano 102,5 miliona dinara, u Bujanovac 90,7 i u Medveđu 28,8 miliona dinara.

U najznačajnije projekte ovog državnog tela spadaju izgradnja prve faze Vanbolničkog porodilišta u Preševu i priprema lokacije za zgradu odeljenja Ekonomskog fakluteta iz Subotice, koja će ove godine biti završena.

"U Službi smo posebno ponosni na to što smo, prvi put, u ekonomski razvoj malih i srednjih preduzeća i otvaranje novih radnih mesta, bespovratno plasirali 40 miliona dinara“, navedeno je u informaciji.

Služba je, u poslednje dve godine, obezbedila da se na albanski jezik prevede 77 udžbenika za osnovce, i da se za Albance - studente Univerziteta u Novom Sadu obezbede 32 stipendije.

Ističe se takođe da su, u poslednje četiri godine, više od 800 srednjoškolaca bez roditelja ili iz socijalno ugroženih porodica, koristilo stipendije Koordinacionog tela, a da je prvi put ove godine, zahvaljujući podršci ambasade Velike Britanije, za 300 Albanaca organizovana besplatna Škola srpskog jezika.

U Službi obećavaju da će ove godine, u skladu sa sredstvima koja će obezbediti Vlada Srbije, nastaviti da unapređuje kvalitet života oko 100.000 Srba, Albanaca, Roma i drugih građana ove tri opštine.

U ovom trenutku je izvesno da će Bujanovac u 2013. dobiti novu zgradu odeljenja Ekonomskog fakulteta, a da će u Preševu biti predato na upotrebu Vanbolničko porodilište.

Služba Koordinacionog tela saopštila je da će u ovoj godini za ekonomski razvoj i otvaranje novih radnih mesta u Bujanovcu, Preševu i Medveđi, biti plasirano 60 miliona dinara bespovratnih sredstava.

„U 2013. godini biće prevedeni svi udžbenici za treću i četvrtu godinu Ekonomskog fakulteta i obezbeđeni svi udžbenici za predškolsko i osnovno obrazovanje“, najavila je ova služba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track