U Bujanovcu razgovarano isključivo o ekonomskim pitanjima

Sednica predsedništva Koordinacionog tela

U Bujanovcu razgovarano isključivo o ekonomskim pitanjima

Politika -
Danas se apsolutno nije razgovaralo o političkim pitanjima, već isključivo o finansijskim problemima ovog nerazvijenog kraja koji s nestrpljenjem očekuje početak građevinske sezone, rekao Nagip Arifi

BUJANOVAC - Predsednici opština Bujanovac, Preševo i Medveđa Nagip Arifi, Ragmi Mustafa i Slobodan Drašković izjavili su po završetku današnje sednice predsedništva Koordinacionog tela za te opštine da su raspravljali isključivo o ekonomskim pitanjima i boljem životu građana.

"Vlada Srbije je preko Kordinacionog tela za ove tri opštine opredelila u ovoj godini transferna sredstva u iznosu od 224 miliona dinara. Dogovorili smo da od te sume Bujanovcu pripadne 43 odsto, Preševu 42 i Medveđi 15 odsto", rekao je posle sednice okupljenim novinarima predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa.

Arifi naglasio je da se danas apsolutno nije razgovaralo o političkim pitanjima, već isključivo o finansijskim problemima ovog nerazvijenog kraja koji s nestrpljenjem očekuje početak građevinske sezone.

"Razgovarali smo isključivo o podeli tih 224 miliona dinara. Istina je takođe da sam ja kritikovao politiku Vlade Srbije koja iz godine u godinu odvaja sve manje sredstava za ove tri opštine", rekao je Arifi.

U 2012. godini ove tri opštine su za ekonomski razvoj i razvoj objekata infrastrukture dobile 40, a za ovu godinu će preko Kordinacionog tela za jug Srbije dobiti 60 miliona dinara, rečeno je danas na sednici Predsedništva ovog državnog organa kojoj je predsedavao predsednik dr Zoran Stanković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track