U Čačku na vlasti NS-DSS, SNS, SPS i URS

U Čačku na vlasti NS-DSS, SNS, SPS i URS

Srbija -
Pregovori o formiranju nove koalicije u Čačku bili su dugi i iscrpljujući, a koalicija je formirana po ugledu na republičku vlast, istakli predstavnici stranaka na vlasti

ČAČAK - Koalicija Nova Srbija-Demokratska stranka Srbije (NS-DSS) i koalicije oko Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS) i Ujedinjeni regioni Srbije (URS) potpisali su danas sporazum o formiranju gradske vlasti u Čačku.

Predstavnici tih stranka rekli su na današnjoj konferenciji za novinare da će konstituisanje Gradske skupštine nastaviti sutra.

Na toj sednici će biti izabran novi predsednik Skupštine koji će zakazati novu sednicu na kojoj će biti izabrani izvršni organi vlasti.

Oni nisu hteli da kažu ko će zauzeti najviš gradske funkcije, ali je istaknuto da mesto gradonačelnika pripada NS, a mesto predsednika Skupštine SPS koji su imali te funkcije i prethodne četiri godine.

Svi su ukazali da su pregovori o formiranju nove koalicije u Čačku bili dugi i iscrpljujući, i rekli da je koalicija formirana po ugledu na republičku vlast.

Na lokalnim izborima u Čačku NS-DSS je osvojila 14 odborničkih mandata, SNS koja je u koaliciji sa Pokretom snaga Srbije i Pokretom socijalista, osvojila je 13, SPS sa Partijom ujedinjenih penzionera (PUPS) osvojila je 12 odborničkih mandata, a URS pet.

U Gradskoj skupštini ima 75 odborničkih mesta, a u poslednje četiri godine na vlasti je bila koalicija NS-DSS, SPS-PUPS i Radikali Čačka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track