U decembru počinje izgradnja gasovoda kroz Srbiju

U decembru počinje izgradnja gasovoda kroz Srbiju

Društvo -
Sastanku na kome se govorilo o realizaciji projekta Južni tok, odnosno dela koji će prolaziti kroz Srbiju u dužini od 411 kilometara, prisustvovao i vršilac dužnosti predsednika SNS Aleksandar Vučić

BEOGRAD - Pripreme za izgradnju kraka gasovoda Južni tok koji će prolaziti kroz Srbiju biće završene do oktobra, a u decembru će započeti njegova izgradnja, obavestila je danas predsednika Srbije Tomislava Nikolića ruska poslovna delegacija.

U saopštenju iz kabineta predsednika Srbije navodi se da rusku poslovnu delegaciju sa kojom je danas u Beogradu razgovarao Nikolić, predvodi savetnik generalnog direktora Gaspromnjefta Dmitrij Mališev.

Dodaje se da se da je na sastanku na kome se govorilo o realizaciji projekta Južni tok, odnosno dela koji će prolaziti kroz Srbiju u dužini od 411 kilometara, prisustvovao i vršilac dužnosti predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić.

"Izgradnja kraka gasovoda Južni tok kroz Srbiju je posao čija je vrednost procenjena na 1,9 milijardi evra i predstavlja projekat od ogromnog značaja za zemlju", naglašava se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track