U kući napravio fabriku narkotika
Foto: Kurir štampano

Policija otkrila laboratoriju droge u selu Gredetin

U kući napravio fabriku narkotika

Crna Hronika -
U akciji SBPOK i SAJ pronađena najmodernija oprema za proizvodnju i međunarodni šverc zabranjenih supstanci

GREDETIN - Pripadnici policije uhapsili su juče ujutru Bobana L. (39), u čijoj je kući u aleksinačkom selu Gredetin pronađena laboratorija za proizvodnju narkotika.U policijskoj akciji učestvovali su pripadnici SBPOK i SAJ, jer se pretpostavlja da je Lazić povezan s međunarodnim švercom droge. On je već hapšen pre tri godine u Luganu, u Švajcarskoj, kad su u njegovom minibusu pronađene ukradene stvari i oružje.Moderna opremaJake policijske snage upale su u kuću u kojoj Boban L. živi s majkom i otkrile najsavremeniju opremu za proizvodnju droge. Osumnjičeni je priveden u nišku policijsku upravu na saslušanje.Niko od meštana ovog aleksinačkog sela nije ni slutio da se u njihovom komšiluku dešava nešto sumnjivo.

Zbunjeni... I policajce iznenadila količina narkotika
Zbunjeni... I policajce iznenadila količina narkotika

Začuđeni- Boban se prvi put oženio pre petnaestak godina. Žena mu je radila u Švajcarskoj, pa su zajedno izgradili lepu kuću. Iz braka s njom ima dvoje dece, ali pre nekoliko godina su se razveli i ona se vratila u Švajcarsku. Prošle godine se ponovo oženio, i to opet ženom iz Švajcarske. Ona tamo i dalje živi, a on je samo povremeno posećuje - pričaju Lazićeve komšije.Sreten Manojlović, prvi Bobanov sused, kaže da ga je viđao svakodnevno, ali da nikad nije posumnjao da se bavi nekakvim nezakonitim rabotama.- Oko šest ujutro čuo sam neku lupnjavu i video blindirana policijska vozila kako se zaustavljaju ispred komšijine kuće. Začudio sam se jer tu porodicu znam kao čestitu i poštenu. Boban je miran momak i nikad nije pravio probleme. Ne znam šta je moglo da ga natera u kriminal - kaže Manojlović.

Iznenađenje... Komšije nisu ništa znale o laboratoriji
Iznenađenje... Komšije nisu ništa znale o laboratoriji

Nije cvećkaRANIJI SUKOBI SA ZAKONOMOvo nije prvi Bobanov sukob sa zakonom. Kako su izvestili švajcarski mediji, on je februara 2010. godine sa još dvojicom Srba, radeći kao privatni auto-prevoznik, pokušao da prošvercuje ukradenu robu i oružje. U njegovom minibusu granična policija pronašla je robu, vrednu 300.000 franaka, ukradenu iz golf-kluba, ali i tri puške, pištolj i 490 metaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track