U Prokuplju miting podrške za uklanjanje spomenika u Preševu
Foto: Milen đorđević

U Prokuplju miting podrške za uklanjanje spomenika u Preševu

Srbija -
Član Opštinskog veća Milutin Radonjić ispred Opštine Prokuplje obećao podršku Udruženju boraca oko održavanja skupa i tom prilikom rekao da Srbija mora da ustane kako bi prestalo sramno ponižavanje našeg naroda

PROKUPLJE- Udruženje boraca ratova od 1990. godine iz Prokuplja najavilo je za sutra miting podrške Vladi Republike Srbije za uklanjanje spomenika poginulim pripadnicima tzv. "Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe", koji je nezakonito podignut u Preševu.

Ovom skupu podršku su pružile i ličnosti iz javnog, političkog, društvenog i kulturnog života Prokuplja, kao i mnogobrojna udruženja, među kojima su SUBNOR, Građanska inicijativa, Udruženja navijača Crvene Zvezde i Partizana, Čuvari tradicije ratova od 1912 do 1918. godine, a podršku je pružilo i opštinsko rukovodstvo i namesništvo crkve Svetog Prokopija u Prokuplju.

"Prokuplje i Toplica daju svoju podršku premijeru, Vladi i predsedniku Srbije u rešavanju ovog problema, u ovo nevreme kada se Srbija bori da nade rešenje za Kosovo i Metohiju. Trenutak je težak i zato su borci krenuli prvi", rekao je Tomica Stevanović, predsednik Udruženja boraca ratova od 1990. godine i dodao da će im se sutra na skupu pridružiti borci iz Bačke Palanke, Kragujevca, Leskovca, Bojnika Vlasotinca, Kruševca i severnog dela Kosovske Mitrovice.

Prema rečima osnivača Udruženja Ratka Zečevića, Toplica ima pravo da prva podigne svoj glas, jer se na mobilizaciju 1999. godine odazvalo 97 odsto rezervnog sastava i za tri dana popunili redove legendarnog Prištinskog korpusa i stali hrabro na branik otadžbine.

"Moramo da osudimo svaki čin koji vređa dostojanstvo države Srbije i našeg naroda. Ovo je interes celog naroda i oko ovog pitanja ne smeju se voditi stranačke polemike. Sutra u ponoć ističe rok da se ukloni spomenik. Vlada i premijer Srbije imaju podršku Toplice", rekao je Zečević.

Član Opštinskog veća Milutin Radonjić je ispred Opštine Prokuplje i u ime predsednika Opštine obećao podršku borcima oko održavanja skupa i tom prilikom rekao da opštinsko rukovodstvo pruža punu podršku Vladi i da Srbija mora da ustane kako bi prestalo ovo sramno ponižavanje našeg naroda.

Skup će se održati u 12 sati ispred zgrade sindikata u Prokuplju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track