"U ratu s Iranom poginuće stotine Izraelaca"

Planeta

Autor:

Bivši izraelski ministar otvoreno rekao da je vlada, u slučaju vojnog napada na Iran, spremna na scenario po kome bi stotine raketa bilo ispaljeno na izraelske gradove

F16, F-16, grčka vojska, avion, sudar

TEL AVIV - Bivši izraelski ministar zadužen za civilnu odbranu, Matan Vilnaji, izjavio je da bi udar na iranska nuklearna postrojenja po svoj prilici izazvao rat koji bi mogao trajati mesec dana i u kome bi bilo ubijeno stotine Izraelaca.

Vilnaji je u izjavi za tiražni list Maariv otvoreno rekao da je vlada, u slučaju vojnog napada na Iran, spremna na scenario po kome bi stotine raketa bilo ispaljeno na izraelske gradove tokom jednomesečnog rata na više frontova. 
Pozivajući se na mišljenja "najboljih eksperata", Vilnaji je kazao da se očekuje oko 500 žrtava na izraelskoj strani, ali nije dao detaljnija objašnjenja.

Izrael veruje da Iran pravi atomsku bombu, što ta zemlja poriče, tvrdeći da razvoj nuklearnog programa služi u mirnodopske svrhe, za proizvdnju energije, podseća AP.

 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (49)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • djole t

  djole t

  Izrael preti, u kontinuitetu, stranoj državi. Pa to je skandalozno. Potencijalno zločin protiv mira.

  96 Odgovori 
 • Srb-LJub

  Srb-LJub

  Oni će da napadnu jednu nezavisnu zemlju koja nije po njihovom ćefu.A Medlinka je napala Srbiju samo zato što su se branili od terorista. Ona je izvršila teroristički genocidni akt prema Srbima na celoj teritoriji Jugoslavije.To tije fašističko-Olbrajtovska demokratija.

  82 Odgovori 
 • Nikola

  Nikola

  Prosto i jednostavno sto bi rekao nas narod oni ce stvarno da iscackaju mecku (treci svetski rat).

  80 Odgovori 

Poslednji komentar

 • voša

  voša

  .... jednom se to desilo za JOM KIPUR Jorame ti znaš na šta mislim...inče hrišćanstvo je mlađi i malo krupniji brat judaizma to treba tako gledati pa ISUS HRISTOS je bio Jevrej.

  4 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Mere fiskalne konsolidacije koje sprovodi naša zemlja daće pozitivne rezultate kao u Grčkoj Tomislav Nikolić, predsednik Srbije

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!