U sukobu milicija u Tripoliju jedan ubijen, 12 ranjeno

Ne smiruje se situacija u Libiji

U sukobu milicija u Tripoliju jedan ubijen, 12 ranjeno

Planeta -
U naselju Suk al Džuma, vozila opremljena protivavionskim topovima blokirala su glavni put, pucnjava se čula i tokom večeri, pa se ne zna da li ima još žrtava

TRIPOLI - Najmanje jedna osoba je ubijena i 12 ranjeno u sukobu rivalskih milicija širom libijske prestonice Tripolija, saopštili su u četvrtak medicinski izvori.

Napadači su pripadali milicijskoj grupi Al Nasur koji su tražili osvetu za smrt svog komandanta Nuri Firjauna. Firjaun je smrtno ranjen pre tri dana u sukobima u Tripoliju između njegove grupe i milicije Suk al Džuma, nazvane po naselju u Tripoliju gde je došlo do okršaja.

U naselju Suk al Džuma, vozila opremljena protivavionskim topovima blokirala su glavni put, pucnjava se čula i tokom kasne večeri, pa se ne zna da li ima još žrtava, prenele su zapdne agencije.

Vlasti u Tripoliju nisu bili dostupna za komentar, mada takvi napadi postali "rutina" u zemlji u kojoj vlada bezakonje.

Kada je libijski lider Moamer Gadafi svrgnut i ubijen u oktobru 2011. ustanici su bili nazvani herojima koji su doveli do okončanja više od četiri decenije diktature, ali od tada, oni su formirali milicije sa različitim ideologijama i motivima, koje vode međusobno oružane okršaje, navode agencije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track