U toku akcija hapšenja navijača Novog Pazara

Petoro privedeno za sada

U toku akcija hapšenja navijača Novog Pazara

Crna Hronika -
Zbog isticanja uvredljivog transparenta tokom utakmice Novi Pazar-Rad trebalo bi da bude privedeno 19 navijača.

BEOGRAD - U toku je privođenje navijača fudbalskog kluba Novi Pazar zbog isticanja uvredljivog transparenta tokom utakmice Novi Pazar-Rad! Kako se navodi, trebalo bi da bude privedeno 19 navijača. Uhapšenima je određen policijski pritvor do 48 sati.

Policija nastavlja istragu

Za sada su uhapšeni Emir R. (39), Edin P. (30), Mirza G. (30), Enes V. (24) i Emir H. (21)iz Novog Pazara, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi, navodi se u saopštenju Policijske uprave Novi Pazar. Takođe postoje osnove sumnje da je Enes V. izvršio i krivično delo ometanje ovlašćenog službenog lica u vršenju poslova bezbednosti. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvetljavanju i otkrivanju ostalih učesnika ovog događaja.

Na transparentu je pisalo: "Rešen rebus: srce, bubreg, pluća, živela žuta kuća". Time se aludira na kosovske Srbe, žrtve trgovine organima na Kosovu i u Albaniji tokom rata 1999. godine. Novopazarci su transparentom odgovorili na poruku navijača Rada tokom meča marta ove godine, kada su Beograđani razvili transparent na kojem je pisalo: "Rešite rebus", a "rešenje" je bilo "Nož, žica, Srebrenica" gde je 1995. godine ubijeno 7.000 Bošnjaka.

Portparol FK Novi Pazar: Očekujemo hapšenja i u Beogradu

Portparol fudbalskog kluba Novi Pazar Redžep Korać kaže da su privođenja navijača tog kluba dokaz da je država rešila da se uhvati u koštac sa problemom huliganizma, ali da istu reakciju očekuju i u Beogradu. "To pokazuje da je država rešila da se uhvati u koštac sa problemom, ali, isto tako očekujemo od njih hapšenja i u Beogradu, navijača Rada, Partizana i Crvene zvezde, jer su to jednaki izgrednici kao ovi u Novom Pazaru", rekao je Korać."Nakon sinoćnje utakmice svi fudbalski radnici su ponovo zgroženi. To još jednom dokazuje da ni najorganizovaniji klubovi, predstavnici Srbije u Evropi, kao što je Partizan nisu u stanju da reše probleme sa navijačima, tako da je teško ocekivati da klubovi poput Novog Pazara samostalno reše ovakve probleme", poručio je Korać.

http://www.youtube.com/watch?v=6D5bCPoHNfw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track