U ZATVOR ZBOG MITA: Janezu Janši sledi dve godine iza rešetaka!

Bivši premer Slovenije u nemilosti

U ZATVOR ZBOG MITA: Janezu Janši sledi dve godine iza rešetaka!

Planeta -
Janša je osuđen na dve godine zatvora zbog afere Patrija odnosno primanja mita od finskog proizvođača prilikom kupovine oklopnih transportera za Vojsku Slovenije u vreme kada je bio premijer

LJUBLJANA - Bivši premijer i predsednik najveće opozicione stranke Slovenačkih demokrata Janez Janša kritikovao je danas presudu slovenačkog suda kojom je osuđen na dve godine zatvora, i nazvao proces u predmetu Patrija montiranim.

"Takav proces nismo doživeli ni na vojnom sudu 1988. godine", rekao je Janšin advokat Franci Matoz, navodeći da je u procesu u Finskoj bilo oko sedam hiljada dokumenata od kojih je sud u Sloveniji proizvoljno izabrao dokumentaciju koja je priložena u spis.

"Sada svakog dana dolaze novi dokazi o tome da je taj proces od samog početka montiran", ukazao je bivši premijer.

Matoz je dodao da će na osnovu novih dokaza dopuniti "zahtev za zaštitu zakonitosti na Vrhovnom sudu".

Viši sud u Ljubljani je danas medijima potvrdio da je već primio sudski spis u predmetu Patrija i da će ga nakon pregleda hitno poslati Vrhovnom sudu, a kada će o njemu biti odlučivano zavisi od sudije koji će predmet razmatrati.

Tužilac Andrej Ferlinc je u medijima porekao tvrdnje bivšeg premijera i njegovog advokata.

Janša, koji je osuđen na dve godine zatvora zbog afere Patrija odnosno primanja mita od finskog proizvođača prilikom kupovine oklopnih transportera za Vojsku Slovenije u vreme kada je bio premijer, rekao je danas da će poštovati odluku suda i na vreme se javiti na odsluženje zatvorske kazne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track