UBEDLJIVA: Jelena Janković na plus 41 iskrenula zglob i počistila Japanku Doi
Foto: Fonet

Prošla u drugo kolo

UBEDLJIVA: Jelena Janković na plus 41 iskrenula zglob i počistila Japanku Doi

Tenis -
Dodatni problem za srpsku teniserku predstavljala je povreda zgloba koju je Jankovićeva zadobila pri rezultatu 2:1 u drugom setu. Meč je bio u prekidu desetak minuta, ali je srpska teniserka stisla zube i privela meč kraju

MELBURN - Najbolje rangirana srpska teniserka, Jelena Janković ubedljivim rezultatom savladala je Japanku Misaki Doi u meču prvog kola Australijan opena - 6:1, 6:2.

Meč je odigran u nehumanim, ali za Australiju normalnim uslovima - na temperaturi od 41 stepena Celzijusa. Dodatni problem za srpsku teniserku predstavljala je povreda zgloba koju je Jankovićeva zadobila pri rezultatu 2:1 u drugom setu. Meč je bio u prekidu desetak minuta, ali je srpska teniserka stisla zube i privela meč kraju.

Jankovićeva je povela sa 5:0 u prvom setu i potom bez problema privela set kraju. Na startu drugog seta obe teniserke su ostvarile po jedan brejk, da bi od rezultata 2:2 Jankovićeva vezala četiri gema uz samo pet izgubljenih poena i stigla do pobede.

Srpska teniserka će u drugom kolu Australijan opena igrati protiv pobednice meča u kome se sastaju Ukrajinka Nađa Kičenok i Japanka Ajumi Morita.

http://www.youtube.com/watch?v=70X_dJr4yyE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track