Ubica Rakonjca bio obučen u žandarma!
Foto: Marina Lopičić, Aleksandar Jovanović

Novi detalji ubistva prijatelja Željka Ražnatovića Arkana

Ubica Rakonjca bio obučen u žandarma!

Crna Hronika -
Gost kafića „Mariki“ kaže da je ubica Rakonjca izgledao kao specijalac, iskoristivši što je u blizini komanda Žandarmerije

BEOGRAD - Rafal smrti!- Rade je sedeo na stolici kod vrata, a Cope je bio na stolici pored zida, desno od njega. Rile je stajao na vratima i pričao, kad je odjednom naišao muškarac obučen kao specijalac, s „heklerom“ u ruci! Na glavi je imao kapu s mrežicom koja mu je prekrivala lice! Začula se prigušena rafalna paljba!

Ubica je ispalio 43 hica u njih trojicu, a zatim pobegao niz prolaz nadole.Bio je svestanOvo za Kurir govori gost kafića „Mariki“, koji je sedeo u bašti kad je profesionalni ubica likvidirao Radeta Rakonjca i ranio Stojana Novakovića i Gorana Ristanovića. Naš sagovornik ističe da se samo začuo Ristanovićev vrisak.- Videli smo da je Rade najteže ranjen. Bio je svestan svega. Odmah smo mu stavili stolnjak oko vrata da zaustavimo krvarenje. Gledao nas je nemoćno. Govorili smo mu da diše polako i da izdrži... Nadali smo se da će preživeti. Nažalost, umro je - priča očevidac.On ističe da je ubicu videlo desetak ljudi. Prema njihovom opisu, visok je oko 180 centimetara, srednje je građe, gipkog hoda, a na sebi je imao imao crnu laganu jaknu, preko koje je nosio sivi pancirni prsluk, maskirne pantalone, crne čizme koje nose specijalci i crnu kapu s mrežicom preko lica.- Kad je ispalio ceo šaržer u njih, krenuo je niz prolaz do parkinga. Išao je brzim hodom. Videlo se da je profesionalac i da je uvežban. U uniformi specijalca je bio jer je u blizini komanda Žandarmerije - navodi naš sagovornik.Ujutru treniraoNa mestu zločina juče su se okupili prijatelji ubijenog.- Ubice su mu odlično znale navike. Išao je na trening oko sedam sati, vratio bi se posle sat i 15 minuta i kupovao voće za doručak, a onda je s prijateljima sedeo u kafiću. Tako je bilo i prekjuče. Obično bi njih desetak sedelo ovde, a juče se desilo da su bila samo njih trojica. - kaže jedan prijatelj ubijenog Rakonjca.

Saborci iz SDGČASTAN ČOVEKRakonjčevi saborci iz Srpske dobrovoljačke garde kažu da ne mogu da veruju da je ubijen.- Bio je veliki i častan čovek. Niko od nas ne veruje da je ubijen zbog svedočenja o Arkanovom ubistvu, niti da je ubijen iz osvete Slobodana Šaranovića. Verujte mi, da je on imao veze s tim, imao bi oko sebe deset ljudi da ga zaštite - kaže prijatelj ubijenog.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track