Misterija Trećeg rajha

UBIJALA GA PARANOJA: 15 žena probalo hranu pre samog Hitlera

Planeta

Autor:

Margot Volk pune dve godine sa još 14 žena rizikovala život u Vučijoj jazbini gde je morala da isprobava hranu pre nego što je ona bila servirana nacističkom lideru Adolfu Hitleru

navijači Vest Hema, Vest Hem, Totenhem, Adolf Hitler, skandiranje

BERLIN – Nacistički lider Adolf Hitler dobar deo svog života proveo je u paranoji da će neko pokušati da ga ubije, pa je zbog toga preduzimao posebne mere predostrožnosti, čak i pre svakog obroka imao žene koje su probale hranu  specijalno pripremljenu za njega.

O Hitlerovoj paranoji svedočila je Margot Volk, koja je pune dve godine svaki dan rizikovala svoj život isprobavajući uzorke hrane koji su bili pripremani u njegvom tajnom sklonišu “ Vučija jazbina” u blizini Istočnog fronta.Margot koja sada ima 95 godina ispričala je da je 1942. godine odvedena bila u istočnoprusko selo Gros Parč u današnjoj Poljskoj, gde je morala da isprobava hranu pre nego što je odna bila lično servirana nacističkom lideru Adolfu Hitleru.

Volkova je bila jedna od 15 žena koja je bila prisiljena da testira njegove vegetarijanske obroke, koje je Hilet tek jeo pošto je svih 15 žena pojelo ponuđene uzorke i preživelo bar sat vremena posle, kao bi se lično uverio da neko od njih nije otrovao.

Spas za Volkovu stigao je u novembru 1944 godine kada je Hitler zbog nadiranja sovjetskih trupa bio prinuđen da se povuče iz Vučije jazbine, što je iskoristila i Volkova koja je uspela da se dočepa Berlina.

http://www.youtube.com/watch?v=Jh20FjAYiXs
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (6)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Prason 34. reda

  Prason 34. reda

  pa preživeo je nekoliko atentata, mora sumnjati, i Staljinu su kuvari ceo dan pekli krompir, da bi on uzeo jednu porciju koju je hteo, mislim da tih "pred-probača" svesno ili nesvesno ima i danas

  25 Odgovori 
 • Mirkoj

  Mirkoj

  Paranoja? Ako preživiš preko 40 (nabrojano je 42) atentata, bojao bi se i sopstvene sjene. Ja bih to nazvao osnovani strah.

  25 Odgovori 
 • peki

  peki

  pravi dzentlmen sa zenama.

  13 Odgovori 

Poslednji komentar

 • RODRIGEZ

  RODRIGEZ

  Nemogu da napišem ništa (

  5 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Zakazaću sednicu Skupštine Vojvodine čim dobijem Pajtićev predlog o rekonstrukciji Ištvan Pastor, lider svm

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!