Ubila se devojčica koju su maltretirali na Fejsbuku
Foto: Jutjub

Tragična smrt Amande Tod

Ubila se devojčica koju su maltretirali na Fejsbuku

Planeta -
Nađena mrtva samo pet nedelja pošto je na Jutjubu postavila potresni video-snimak u kom je opisala kako je dugo trpela maltretiranje

VANKUVER - Slučaj 15-godišnjakinje, koja je pronađena mrtva samo pet nedelja pošto je na Jutjubu postavila potresni video-snimak u kom je opisala kako je dugo trpela maltretiranje, šokirao je kako njene sunarodnike u Kanadi, tako i čitav svet.

Amanda Tod je u 9-minutnom snimku od 7. septembra, na kom se ne vidi njeno lice, svoju životnu priču iznela do detalja, ispisujući reči na listovima papira koje je pokazivala kameri.

Nju je, naime, nepoznata osoba navela da još dok je imala 13 godina pred kamerama pokaže grudi, nakon čega je fotografija koja je tada napravljena završila na profilu koji je na Fejsbuku otvorila ta osoba, uputivši na nju sve devojčicine prijatelje, piše AP.

Usledile su godine straha, depresije, a Amanda je utehu pokušala da nađe u alkoholu i drogi. Zbog maltretiranja vršnjaka morala je da promeni školu nekoliko puta, dok je njena fotografija kružila internetom.

Devojčica je jednom prilikom čak bila i pretučena, nakon čega je pokušala da se ubije, popivši varikinu. Na poslednjim listovima na video-snimku Amanda je napisala: "Nemam nikoga. Potreban mi je neko. Moje ime je Amanda Tod".

Njena majka je izjavila kako je trenutak nesmotrenosti i nepažnje uništio život njene ćerke, koja je video-snimkom zapravo želela da pomogne hiljadama drugih koji su zlostavljani.

Vest o smrti Amande Tod juče je izazvala talas burnih reakcija na Tviteru i Fejsbuku, a stručnjaci i kriminolozi ukazuju da bi trebalo pooštriti zakone kako bi se sprečilo maltretiranje na internetu.

Rezultati preliminarne istrage pokazuju da je reč o samoubistvu, a slučaj pokreće pitanje kada će problemi koje mladi sve više iznose na popularnim društvenim mrežama početi ozbiljno da se shvataju.

http://www.youtube.com/watch?v=wtUSGeFksi8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track