UBIO KOMŠIJU ZBOG VASKRŠNJIH JAJA: Ubistvu prethodila žučna rasprava!
Foto: Shutterstock

Policija istražuje slučaj

UBIO KOMŠIJU ZBOG VASKRŠNJIH JAJA: Ubistvu prethodila žučna rasprava!

Planeta -
Josić je delio vaskršnja jaja po kafani i kada je došao do Hasanovića počelo je vređanje na nacionalnoj osnovi

ZVORNIK - Nikola Josić (58) ubio je sekirom svog sugrađanina Ahmeta Hasanovića (81), ispred njegove kuće u zvorničkom selu Kozluk.

Kako saznajemo, ubistvu je prethodila žestoka svađa nakon čega je Josić otišao kući po sekiru i sačekao Hasanovića na kapiji njegovog dvorišta, potom ga ubio i otišao.

"Hasanović je bio sa društvom na muzici u jednoj kafani, a kasnije je stigao i Josić, koji je poneo vaskršnja jaja sa željom da počasti komšije povodom vaskršnjih praznika", ispričao je dobro obavešteni izvor.

Dodao je da je Josić delio vaskršnja jaja po kafani i kada je došao do Hasanovića počelo je vređanje na nacionalnoj osnovi.

"Hasanović mu je rekao da ne želi od njega ništa i počeo da ga vređa na nacionalnoj osnovi, govoreći da je Josićev srpski narod proterao muslimane iz Kozluka za vreme rata", rekao je dobro upućeni izvor dodajući da su nakon prepirke obojica otišli kući.

Sutradan je Hasanović nađen mrtav u lokvi krvi.

Stravično ubistvo šokiralo je stanovnike Kozluka, koji ističu da su u poslednje vreme napeti međunacionalni odnosi između Bošnjaka i Srba. Kako kažu komšije, Josić je čovek siromah, koji živi od poljoprivrede, a Hasanović je živeo sam.

"Nikola voli da popije i težak je kada se napije, ali nikada nije pravio problem dosad. Ahmetu je žena umrla, pa je ostao sam da živi, a sinovi su mu u inostranstvu osim jednog, koji živi negde tu u blizini", ispričale su komšije, dodajući da su Hasanović i Josić viđeni u nedelju popodne kako zajedno sede ispred jedne kafane i pričaju.

Okružno tužilaštvo iz Bjeljine je zajedno sa policijom izvršilo uviđaj, kojim je utvrđeno da je Hasanovićeva smrt nastupila nasilnim putem, od povreda glave, koje su nanesene oštrim predmetom.

(Cafe.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track