UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA: Saslušani Šaranović i Koljenšić, sledi odluka o pritvoru

Viši sud u Podgorici

UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA: Saslušani Šaranović i Koljenšić, sledi odluka o pritvoru

Crna Hronika -
Osumnjičeni za učešće u ubistvu brata vođe "Zemunskog klana", Luke Bojovića, uhapšeni su u Crnoj Gori i u zatvoru su više od sedam meseci čekali odluku o izručenju Srbiji, ali do toga nije došlo zbog "zakonskih ograničenja"

PODGORICA - Osumnjičeni za ubistvo Beograđanina Nikole Bojovića, Slobodan Šaranović (75) i Ratko Koljenšić (37), saslušani su danas u Višem sudu u Podgorici. Zahtev za saslusanje podnelo tužilaštvo da bi im se odredio pritvor, ali će odluka o tome biti doneta u petak, prenose podgorički mediji.

Šaranović i Koljenšić su pušteni na slobodu 27. februara ove godine pošto je Crna Gora odbila da ih izruči Srbiji, ali su ponovo uhapšeni 8. aprila jer crnogorsko tužilaštvo vodi paralelnu istragu o ubistvu Nikole Bojovića, aprila prošle godine u Beogradu.

Osumnjičeni za učešće u ubistvo brata navodnog vođe "Zemunskog klana", Luke Bojovića, uhapšeni su prošlog leta u Crnoj Gori i u zatvoru su više od sedam meseci čekali odluku o izručenju Srbiji. Srbija je Crnoj Gori prosledila dokaze protiv Šaranovića i Koljenšića koji nisu izručeni "zbog zakonskih ograničenja".

Šaranović i Koljenšić se u Srbiji terete da su posredno učestvovali u ubistvu Nikole Bojovića, dok je za izvršioca ubistva osumnjičen Saša Cvetanović. Šaranović se tereti da je iz osvete naručio i platio ubistvo Nikole Bojovića, pošto je navodno došao do informacija da je Nikolin brat, Luka Bojović, naručio ubistvo njegovog brata, Branislava Šaranovića (66), oktobra 2009. godine.

Koljenšić i Miloše Delibašić su osumnjičeni da su pomagali Saši Cvetanoviću (32) iz Vranja. Šaranović i Koljenšić su negiralu umešanost u ubistvu. Od četvorice osumnjičenih koji su uhapšeni u Crnoj Gori, vlastima Srbije su do sada isporučeni Saša Cvetanović i Miloš Delibašić koji je osumnjičen da je učestvovao u organizaciji ubistva Nikole Bojovića. Po "Portalu Analitika" Delibašić je od juče na slobodi, po nalogu srspskog tužilaštva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track