UBISTVO U VANILI Vukašin Cmiljanić: Upišao sam se od straha, pa pucao!

Priznao krivicu

UBISTVO U VANILI Vukašin Cmiljanić: Upišao sam se od straha, pa pucao!

Crna Hronika -
Optuženi za smrt Tamare Radulović (29) ispričao da je, dok ga je tukla grupa momaka, dohvatio pištolj s poda i ispalio hitac

BEOGRAD - Porodica ne želi ništa od ubice ćerke!

Vukašin Cmiljanić (21), koji je optužen da je 12. maja 2013. u klubu „Vanila“ ubio Tamaru Radulović (29), juče je u Višem sudu u Beogradu priznao da je zapucao u klubu jer se „upišao u gaće i uplašio da će ga ubiti“. Osim njega, optužen je i Filip Vilotijević (26).- Nikola Jovšić pozvao je mene i FilipaVilotijevića da dođemo na proslavu rođenja njegovog deteta. Kad smo stigli u „Vanilu“, pozdravili smo se s njim i iscepali mu košulju, sve je bilo u redu. Međutim, nekoliko trenutaka kasnije opkolila nas je i napala grupa od sedam ili osam mladića - ispričao je Cmiljanić juče pred sudskim većem kako je došlo do incidenta u kojem je slučajno ubijena sestra slavljenika.Izvinio se porodiciOptuženi Cmiljanić naveo je da su ga momci koji su ga tukli oborili na zemlju i šutirali.- Čuo sam ženski glas kako viče: „Nemojte, ljudi, ubićete ga“. Neko me je vukao za kaiš torbice koju sam imao oko vrata, mislio sam da će me ugušiti. Osetio sam veliki strah, upišao sam se u gaće. Nekome je ispao pištolj, video sam ga na podu i dohvatio. Pucao sam u pod, nisam hteo nikog da ubijem - rekao je Cmiljanić, a na isti način incident je opisao i Filip Vilotijević.

Optužen da je pucao... Vukašin Cmiljanić; Optužen za saučesništvo... Filip Vilotijević
Optužen da je pucao... Vukašin Cmiljanić; Optužen za saučesništvo... Filip Vilotijević

Pošto je izneo svoju odbranu, Cmiljanić se obratio i roditeljima pokojne Tamare, Biljani i Miroslavu Raduloviću, koji su obučeni u crno sedeli u sudu, tik iza njega.- Primite moje iskreno saučešće. Žao mi je zbog svega što se dogodilo. Da mogu da vratim vreme, dao bih svoj život za njen. Pustio bih da me ubiju, ali ne bih pucao - rekao je optuženi, a roditelji su ćutke slegli ramenima.Majku, koja je više puta tokom suđenja uzdisala i negodovala, posebno su iznervirala pitanja koja je branilac Borivoje Borojević postavljao okrivljenima.- Na šta ovo liči? - dobacila je majka, pa ju je sudija upozorila da će morati da je udalji iz sudnice.Majka negodovala- Mi smo ovde došli da saznamo istinu. Sama ću da izađem, ja više ovo ne mogu da trpim - odgovorila je majka i napustila sudnicu.Pret toga ona je izjavila da porodica ne ističe imovinski zahtev od optuženih.Na suđenju je juče trebalo da bude saslušan i Nemanja Jovšić, brat pokojne devojke kod koga su na proslavu došla dvojica optuženih, ali sud nije uspeo da ga pronađe i uruči mu poziv. Roditelji pokojne devojke rekli su da s njim više nisu u kontaktu.

Mesto zločina... Klub „Vanila“ na Adi
Mesto zločina... Klub „Vanila“ na Adi

Saslušan svedokREKLA JE: „POGODILI SU ME“Na suđenju dvojici optuženih juče je saslušan i Slobodan Miletić, muzičar iz Pančeva, koji je te večeri svirao u „Vanili“. On je potvrdio da je došlo do sukoba dve grupe mladića, kao i da je video jednog kako „krvav i unezveren uzima pištolj i puca u pod“.- Devojka je bila u separeu do nas, rekla je: „Pogodili su me“, i srušila se - rekao je muzičar, koji nije mogao da kaže da li je u klubu video Cmiljanića i Vilotijevića.

ČINJENICEHronologija- 12. maj 2013 - u „Vanili“ubijena Tamara Radulović- 20. maj 2013 - policija u Peći uhapsila Cmiljanića i Vilotijevića- 20. jul 2013 - optuženi deportovani u Srbiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track