UBISTVO ZBOG DUGA: Dve sestre ubijene u Zagrebu su žrtve kamataša?

Sin žrtve poslao poruku ubici

UBISTVO ZBOG DUGA: Dve sestre ubijene u Zagrebu su žrtve kamataša?

Crna Hronika -
- Čekam te! Tu sam. I čekam te - odlučno je poručio Slavko Goranović, sin jedne od žrtava dvostrukog ubistva u Gornjoj Dubravi

ZAGREB - Vukosava G. (55), ubijena u petak uveče u zagrebačkom naselju Dubravi zajedno sa svojom sestrom, verojatno je i bila cilj naručenog ubistva! To je policiji rekao novi svedok koji se javio posle masakra i koji je sada pod zaštitom.

Motiv je, navodno, novčani dug sina ubijene Vukosave, Slavka. Sin Slavko (32), nagađa se, upravo je zbog dugova pobegao u Nemačku. Kako se sazaje, Slavka su upozoravali da mu rok za povrat novca ističe. Pretnje nije prijavljivao policiji, a navodno kamataš koji ga je tražio poslednjih meseci mogao da mu uđe u trag. Sadašnja policijska konstrukcija ubistva temelji se na sumnji da su Slavkovu majku ubili jer je postalo jasno da svoj novac, s kamatama, nikad neće dobiti.

U međuvremenu se saznalo da je ubica crnokosi muškarac srednje građe i debljih obrva, visok oko 170 cm. Slavko se obratio ubici preko medija:- Čekam te! Tu sam. I čekam te - odlučno je preko Jutarnjeg lista Slavko Goranović, sin jedne od žrtava dvostrukog ubijstva poručio ubici njegove majke i tetke, te dodao:- Znaš gde sam. Budi toliko hrabar i dođi. Jer, ako si bio toliko hrabar da ubiješ dve nedužne žene, dve najbolje žene na svetu, onda budi hrabar i vrati se. Jer, ponavljam, čekam te.

Ubica je u petak predveče upao u dvorište, ubio Vukosavu na pragu kuće na Žutom Bregu, a potom i njenu sestru Milicu Z. (53). Teško je ranio Miličinog supruga Stipu (51). Oni su se egzekutoru najverojatnije slučajno našli na putu. Nikako nije smeo da ostaviti svedoke. Ipak, Stipo je preživeo. Ranjen je u donjem delu tijela, ima ozlede u delu trbuha i na nozi.

Milica je čula zapomaganje i naletela na metak. Stipe je hteo da joj pomogne. Bio je slomljen i potresen jer je doslovno gledao kako mu supruga Milica umire pred očima.

- Spasite mi moju Milicu, uzmite moju dušu - govorio je čekajući policiju. No uspela da se izvuče. Stipo se oporavlja u KB-u Dubrava i pod jakom je zaštitom policije. Ubicu je video. Na istražiteljima je da, s obzirom na to da sumnjaju ko je naručlac masakra, i dokažu navode svedoka. U tome bi im mogla pomoći osoba koja se javila posle masakra i dala im značajne informacije o okrutnom zločinu. Taj je svedok, saznaje se iz istrage, prilično upućen u detalje.

Prema saznanjim hrvatskih medija sin ubijene Vukosave sada je u Zagrebu i razgovarao je s policijom. I njega sada neprestano čuvaju

Potreseni susedi odmah nakon pucnjave setili su Vukosavinog sina jedinca i njegovih problema s dugovima. U Nemačku je otišao, tvrde, pre nekoliko meseci. Članovi porodice od šoka nisu imali snage za razgovor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track