Učenik: Morao sam da se branim od reketaša

Saslušan učenik koji je izbo reketaše

Učenik: Morao sam da se branim od reketaša

Crna Hronika -
Njih dvojica su me danima maltretirali i reketirali. Bio me je strah i zato sam kupio nož i bokser, ispričao K. V. (15), osumnjičen da je ranio Branimira S. (19) i Milana Š. (22)

NOVI SAD - Trpeo torturu!Njih dvojica su me danima maltretirali i tražili mi pare. Mnogo sam ih se plašio i zato sam otišao na pijac i kupio bokser i nož! U sredu sam pozvao ujaka da dođe po mene i odveze me kući pre nego što Branimir i Milan dođu, ali oni su se u međuvremenu pojavili. Počeli su da me maltretiraju i u šaht su mi bacili ranac s patikama!Ovo je u svoju odbranu pred istražnim sudijom ispričao maloletni K. V. (15) iz Kaća, učenik Građevinske škole osumnjičen da je u sredu ranio Branimira S. (19) iz Teslića i Milana Š. (22) iz Rakovca. Posle saslušanja, dečaku je određen pritvor, a izvor Kurira kaže da su Branimir i Milan i ranije reketirali K. V.- Uzimali su mu stvari i zahtevali od njega da im donosi pare u školu. On se branio koliko je mogao, ali njegov otac radi u Švajcarskoj, a on živi s majkom u Kaću i reketaši su to znali, pa su zato i zahtevali novac od njega! Dečak nije želeo da sekira majku i pokušavao je da sve od nje sakrije. U sredu je tražio pomoć od ujaka S. B. (28), kog je nazvao telefonom i zamolio ga da dođe pre nego što dođu reketaši, kako bi ga odvezao kući - kaže izvor Kurira.Iako je ujak stigao brzo, Branimir i Milan su već bili tu i svađali se sa K. V. Dečak je nožem krenuo na jednog od njih i kad ga je ranio, okrenuo se i video da se drugi mladić tuče s njegovim ujakom, pa je nasrnuo i na njega.- Protiv ujaka S. B. podneta je prijava za učestvovanje u tuči, a na tužilaštvu je da utvrdi da li će K. V. optužiti za pokušaj teškog ubistva ili će delo prekvalifikovati u prekoračenje nužne odbrane. Inače, kod Branimira i Milana našli smo oko 60.000 dinara za koje se utvrđuje odakle potiču - dodaje naš izvor.

Sestra: Poverio se ujakuSestra maloletnog K. V. rekla je da se njen brat veoma plašio dvojice reketaša koji su stariji i krupniji od njega.- Zbog toga je i nabavio taj nož kako bi ih zaplašio, jer fizički nije mogao s njima da izađe na kraj. O tome se poverio samo ujaku pošto nije želeo da opterećuje majku. On je dobar momak i sigurno je da ovo nikada ne bi uradio da ga nisu mučili - kaže za Kurir sestra od strica maloletnog K. V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track