Udovičić: Vaterpolisti mogu još bolje
Foto: REUTERS

Selektor najvaljuje

Udovičić: Vaterpolisti mogu još bolje

Ostali sportovi -
Selekcija Srbije je trijumfom osigurala prvo mesto u grupi, a rival u četvrtfinalu biće Australija

LONDON - Selektor vaterpolista Srbije Dejan Udovičić rekao je nakon pobede nad Rumunijom da ekipa ima prostora za napredak, ali da ne želi da stvara pritisak igračima jer su oni ostali jedini predstavnici naše zemlje u kolektivnim sportovima u Londonu.

"Zadovoljan sam. Nastavili smo da igramo dobru odbranu koju smo započeli protiv Amerike i to nam daje neku sigurnost da možemo da radimo stvari koje su nama bitne. Prema tome, mislim da samo treba da gledamo sebe i da pokušamo da unapredimo igru iz utakmice u utakmicu", izjavio je Udovičić novinarima u Londonu posle pobede od 12:4.

Selekcija Srbije je trijumfom osigurala prvo mesto u grupi, a rival u četvrtfinalu biće Australija.

"Sistem takmičenja je takav kakav jeste. U ovim okolnostima, u bilo kom ekipnom sportu, prvo mesto te obavezuje i stavlja ti neki teret opterećenja, zato što pretpostavljam da će biti rasterećeniji i nemaju šta da izgube", objasnio je Udovičić.

On je dodao da ne želi da stvara dodatni pritisak igračima.

"Tako je bilo i na prošloj Olimpijadi. Mi smo bili žigosani posle OI u Pekingu, ali to nije ništa novo za nas. Gledamo svoja posla. Mi nismo došli da igramo druge sportove, došli smo da igramo vaterpolo i to radimo. Niti ćemo poleteti posle ove utakmice, ali nećemo ni pasti. Mi ne znamo drugačije da radimo", istakao je Udovičić.

Vaterpolista Srbije Filip Filipović ocenio je da su prve dve četvrtine odigrane na visokom nivou.

"Iskreno, poslednju četvrtinu nismo odigrali nešto, osim odbrane i pojedinih akcija sa igračem više koje smo probali. Ipak, ovo što smo uradili do sada, iako je lepo, ne znači ništa ako u četvrtfinalu ne ponovimo kvalitetnu partiju. Imamo dobre šanse za plasman u polufinale. Mi smo favoriti i nemamo čega da se plašimo", naveo je on.

Najbolji strelac Srbije u dosadašnjem toku OI Andrija Prlainović istakao je da je ekipa bila sigurna i ozbiljna protiv Rumunije.

"Raspucali smo se u napadu u odbrani još bolje odigrali nego protiv Amerikanaca. Sad čekamo četvrtfinale, Australijance, protivnika koga smo potajno priželjkivali. Sve je na nama", poručio je Prlainović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track