UEFA PRETI: Kurtoi niko ne sme da zabrani da brani protiv Čelsija!
Foto: Reuters

Belgijanac će biti na golu Atletika protiv "plavaca"

UEFA PRETI: Kurtoi niko ne sme da zabrani da brani protiv Čelsija!

Fudbal -
Kurtoa je već treću sezonu na pozajmici u Atletiku iz Čelsija, a prilikom potpisivanja ugovora o transferu dogovoreno je da on neće moći da igra protiv matičnog kluba ako Atletiko ne plati određenu sumu novca

BEOGRAD - Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je da će golmanu Atletiku iz Madrida Tibou Kurtoi biti dozvoljeno da igra protiv Čelsija u polufinalu Lige šampiona. Žrebom u Nionu danas je odlučeno da će u polufinalu Lige šampiona igrati Atletiko Madrid i Čelsi. U drugom polufinalu igraju Real Madrid i Bajern iz Minhena. Prve utakmice igraju se u Madridu, 22. i 23. aprila, dok su revanši sedam dana kasnije. Kurtoa je već treću sezonu na pozajmici u Atletiku iz Čelsija, a prilikom potpisivanja ugovora o transferu dogovoreno je da on neće moći da igra protiv matičnog kluba ako Atletiko ne plati određenu sumu novca. Predsednik Atletika iz Madrida Enrike Serezo rekao je da njegov klub neće moći da plati Čelsiju, a španski mediji naveli su da se radi o sumi od najmanje šest miliona evra. UEFA je u saopštenju navela da želi da očuva integritet takmičenja. "U pravilima piše da je zabranjeno da neki klub na bilo koji način utiče na to koje bi igrače protivnička ekipa mogla izvesti na teren. Bilo koja takva odredba u privatnom ugovoru između klubova za Uefu je nevažeća i neprimenjiva", navodi se u saopštenju. "Svaki pokušaj da se sprovede takva odredba je kršenje Disciplinskog pravilnika UEFA i biće sankcionisan", ističe se u saopštenju.

Čelsi: Kurtoa može da brani protiv nasIzvršni direktor londonskog Čelsija Ron Gurlej rekao je da Kurtoa može da igra za madridski klub protiv "plavaca" u polufinalu Lige šampiona.

Predsednik Atletika Enrike Serezo juče je potvrdio da u ugovoru o pozajmici postoji klauzula koja sprečava belgijskog golmana da brani protiv Čelsija, osim ako Madriđani ne plate londonskom klubu četiri miliona funti.

"Dogovor o pozajmici pravljen je na početku sezone. Stvar je jednostavna - Kurtoa može da igra protiv Čelsija. To ni u jednom trenutku nije dolazilo u pitanje", rekao je Gurlej.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track