Braća po veri

Suljo i Rasim slavili Ramazan

Politika

Autor:

Svečana večera upriličena na brodu „Zlatno srce“. Ugljaninovi gosti uživali u dvočasovnom krstarenju rekom. Na proslavu došli Muhamed Jusufspahić, Bajatović, Nebojša Stefanović...

Ramazan, Sulejnam Ugljanin, Rasim Ljajić, ifrat, brod Zlatno srce, ramazanska ve

Nekad ljuti neprijatelji, a sad zajedno slave praznike

BEOGRAD - U čast Ramazana.
Ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin organizovao je povodom ramazanskog posta u petak uveče svečanu večeru (iftar) na brodu „Zlatno srce“. U dvočasovnoj vožnji rekom uživali su Ugljanin i njegovi gosti - kolega iz Vlade, vicepremijer Rasim Ljajić, predsednik Skupštine Nebojša Stefanović, Dušan Bajatović, muftija Muhamed Jusufspahić i brojni članovi diplomatskog kora, koje je Ugljanin počastio specijalitetima donesenim iz Novog Pazara.

- Ovo je bilo lepo druženje s ambasadorima koji su većinom muslimanske veroispovesti. Bilo mi je izuzetno drago da radimo na razvijanju naših zajedničkih odnosa - rekao je za Kurir Stefanović.

Bajatović je istakao da je poziv prihvatio ne samo da bi bio gost na svečanoj večeri već da bi iskoristio priliku i čuo različita mišljenja i ideje o povezivanju ljudi različitih narodnosti i veroispovesti.

- Srbija mora i treba da bude multietnička, multikonfensionalna i multikulturalna država, ali ono što nam je svima sada zajedničko jesu socijalni problemi. Svi zajedno treba da se pokažemo kao odgovorna elita, politička, ekonomska ili verska, i da shvatimo da svi imamo isti zadatak, a to je da se Srbija vrati u zajednicu razvijenih naroda - rekao je Bajatović.

Rasim Ljajić kaže da je elementarna pristojnost to što se odazvao pozivu kolege iz Vlade povodom proslave Ramazana i večere koju je u tu čast priredio.

Da podsetimo, ramazanski post počeo je 19. jula uveče i traje do 18. avgusta. Pripadnici muslimanske veroispovesti tokom dana, do zalaska sunca, ne jedu i ne piju vodu. Post se prekida u trenutku zalaska sunca. Taj dnevni obrok zove se iftar i dobro je delo organizovati ga za prijatelje, rodbinu...

Gosti se iskrcali kod splava „Jahting Klub“ zoom Gosti se iskrcali kod splava „Jahting Klub“
Bajatović i Jusufspahić jačali kontakte zoom Bajatović i Jusufspahić jačali kontakte
Nebojša Stefanović zoom Nebojša Stefanović
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (8)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • maja

  maja

  mi jesmo civilizovan narod,to treba tako da i ostane.
  svako ima pravo na svoje praznike.

  30 Odgovori 
 • Realnost

  Realnost

  O Boze kako je Bajatovic smesan pored ovog zgodnog muftije...

  12 Odgovori 
 • Sanja

  Sanja

  Zasto bi to radili?

  8 Odgovori 

Poslednji komentar

 • kurosava

  kurosava

  NAMAZAN......PA OBOJICA......

  1 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Verovatno je Euleks bolji od prištinskih sudija, ali svakako nije bolji od srpskih sudija Marko Đurić direktor Kancelarije za KiM

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!