UGLJANIN KOD NIKOLIĆA: SDA neće u vladu po svaku cenu
Foto: Tanjug

Konsultacije o novoj vladi

UGLJANIN KOD NIKOLIĆA: SDA neće u vladu po svaku cenu

Politika -
Očekujemo da eventualno razgovaramo sa budućim mandatarom, ali naš ulazak bio bi uslovljen većim uključivanjem Bošnjaka, rekao je lider SDA

BEOGRAD - Lider SDA Sulejman Ugljanin izjavio je danas da očekuje poziv na razgovore o vladi od budućeg mandatara, ali da ta stranka neće po svaku cenu ulaziti u vladu, već da će njihov uslov biti veće uključivanje Bošnjaka.

"Očekujemo da eventualno razgovaramo sa budućim mandatarom, jer je on rekao da će razgovarati sa svim strankama o vladi, ali naš ulazak bi bio uslovljen da se u program vlade uvrste osnovna načela naše stranke, odnosno veće uključivanje Bošnjaka", rekao je Ugljanin novinarima posle sastanka sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

On je rekao da, imajući u vidu dosadašnja "loša iskustva" u vladi Mirka Cvetkovića, ali i prethodnoj vladi Ivice Dačića, ta stranka po svaku cenu neće u novu vladu. Ugljanin je rekao da je predsedniku Srbije poručio da je spreman da i dalje radi na održivom razvoju nedovoljno razvijenih opština u Srbiji i većem uključivanju Bošnjaka u politički i društveni život.

On je naglasio da je ponosan na svoj dosadašnji rad u oblasti održivog razvoja nerazvijenih područja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track