UHAPŠEN DOKTOR: Tražio 1.000 evra od pacijenta na samrti

Urolog u Kliničkom centru Niš primio mito

UHAPŠEN DOKTOR: Tražio 1.000 evra od pacijenta na samrti

Crna Hronika -
Jugoslav S. priveden na svom radnom mestu zato što je od obolelog od karcinoma prostate uzeo novac da ga primi na lečenje

NIŠ - Briga ga za Hipokrata.Jugoslav S., urolog u Kliničkom centru Niš, uhapšen je juče zato što je od R. V., pacijenta koji ima karcinom prostate uzeo 1.000 evra da bi ga primio na lečenje! Lekar je uhapšen u bolnici nakon primopredaje novca.- Lisice na ruke su mu stavljene kad je od porodice uzeo obeležene novčanice i stavio ih u džep mantila - kaže izvor Kurira iz istrage.Dao mu 100 evraInače, bolesni čovek ima rak u metastazi i u teškom je stanju. Već mesec dana lečio se kod Jugoslava S.- Prema njegovom savetu, morao je hitno na operaciju, ali mu je termin stalno odlagan. Doktor mu je kazao da mora da čeka da dođe na red jer nema mesta, ali je dodao da mu može obezbediti prioritetni prijem ukoliko mu plati - ispričao je policiji jedan član porodice obolelog.Prvi put pacijent mu je isplatio 100 evra, ali mu to nije bilo dovoljno već je tražio još. Sestra obolelog je nakon toga odlučila da ga prijavi policiji.- U dogovoru s porodicom označili smo novčanicu i dali im je da je odnesu na jučerašnji zakazani pregled. Oni su otišli u bolnicu, a mi smo ih čekali ispred zgrade - kaže izvor iz istrage.Kad su došli kod Jugoslava S., on je tražio da mu prvo pokažu novac, pa da potpiše nalog za prijem na bolničko lečenje.- Dali su mu pare i on je tek tad dozvolio da pacijenta prime u bolnicu. Sestra obolelog nas je pozvala i mi smo ušli unutra i kod njega pronašli novac - kažu naši sagovornici.Jugoslavu S. određen je policijski pritvor do 48 časova.U niškoj policiji kažu da ovo nije prvi put da lekari traže mito od teško obolele osobe. Zbog toga je u toj policijskoj upravi odlučeno da se pokrene opsežna akcija suzbijanja korupcije u zdravstvu.Prijaviti nesavesne- Biće proverena svaka klinika i svaki lekar za kog se posumnja da je umešan u ovakve radnje. Imamo ozbiljnu nameru da stanemo na kraj ovakvim pojavama, pa pozivamo građane da prijave svakog lekara koji im zatraži novac - kažu u policiji.

Doktor je kazao da može da mu obezbedi hitan prijem ukoliko mu za to plati
Doktor je kazao da može da mu obezbedi hitan prijem ukoliko mu za to plati

Prodali kuću da ga izlečeKako saznajemo, rodbina obolelog čoveka nedavno je prodala kuću da bi mu kupila lekove.- Nismo očekivali da će lekar tražiti mito - kaže izvor Kurira iz istrage.

Lekar hapšen zbog drogeUhapšeni lekar poznat je policiji odranije. On je više puta privođen zbog ilegalnog posedovanja oružja, jednom mu je nađena droga u kući u zamrzivaču i često se sukobljavao s kolegama na poslu.- Jednom se potukao s kolegom. Suđeno mu je za neka dela - kaže izvor Kurira iz istrage.

Sve mi je nameštenoJugoslav S. pokušao je da se odbrani rekavši da mu je sve namešteno i da on nikad nije uzeo mito.- Hteo sam da vratim pare, ali je izašla - kazao je doktor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track