UHAPŠENI: Drski razbojnici nasrnuli i opljačkali Sirijce!
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Stranci na udaru

UHAPŠENI: Drski razbojnici nasrnuli i opljačkali Sirijce!

Crna Hronika -
Andrej K. (22) iz Horgoša i Erik F. (22) iz Sente, išamarali a potom opljačkali državljane Sirije od kojih su oteli mobilni telefon i 200 evra

HORGOŠ- Serija bez kraja!

Po treći put za kratko vreme, u Horgošu su se na meti beskrupuloznih razbojnika našli inostrani državljani. Andrej K. (22) iz Horgoša i Erik F. (22) iz Sente, su u blizini železničke stanice u ovom pograničnom mestu, 4. aprila nasrnuli na dvojicu državljana Sirije i opljačkali ih:­

" Sirijce su u kafani “snimili “ napadači. Sačekali su ih da izađu i ponudili prevoz za prelazak srpsko­mađarske granice. Inostrani državljani su predlog prihvatili, ne sluteći šta im se sprema. Andrej i Erik su ih napali, išamarali, i oteli mobilni telefon i 200 evra.Policija ih je ubrzo pronašla i lišila slobode. Terete se da su počinili krivično delo razbojništvo­ potvrdio je Kuriru izvor blizak istrazi.

Pre nešto više od mesec dana, slična sudbina u Horgošu je zadesila grupu Afrikanaca.

Petorici državljana Malija prišlo je nekoliko meštana Horgoša koju je predvodio Atila K. (28):

"On je strancima ponudio pomoć kako bi ilegalno prešli srpsko ­mađarsku granicu. Atila je "po glavi" zatražio 50 evra. Kad je jedan od Afrikanaca izvadio novčanicu, Atila mu je iz ruke oteo pare i pobegao, ali je policija i taj slučaj brzo rasvetlila ­detalji su drske krađe.

Samo dve nedelje pre ovog slučaja, i mlađi bračni par iz Francuske doživeo je identičnu neprijatnost. Njih je, takođe kod železničke stanice, napala petočlana razbojnička grupa predvođena Atilom K. (34) , u kojoj su bila trojica maloletnika od 17, 16 i 15 godina, kao i dvoje dece mlađe od 14 godina, svi iz Horgoša. Od preplašenog bračnog para koje su udarali, drski razbojnici oteli su dva evra. S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track