UHVAĆEN NA DELU: Tomažič i Dulić zajedno na Hvaru!

UHVAĆEN NA DELU: Tomažič i Dulić zajedno na Hvaru!

Politika -
Oliver Dulić sreo se sa vlasnikom „Nube“ Rastom Tomažičem u avgustu 2009. na Paklenim ostrvima, nedaleko od Hvara. Dvadesetak dana kasnije sklopljen sumnjivi posao o postavljanju kablova

BEOGRAD - Uhvaćen na delu!Kurir je došao do ekskluzivnih fotografija na kojima je bivši ministar prostornog planiranja Oliver Dulić u društvu vlasnika „Nube investaRasta Tomažiča, snimljenih 10. avgusta 2009. u hrvatskom letovalištu Hvar! Naime, Dulić je u društvu kontroverznog slovenačkog biznismena došao u poznati kafić „Karpe dijem“, koji se nalazi na Paklenim ostrvima nedaleko od Hvara.- Do ostrva se može doći samo brodićem, a Dulić je sa Tomažičem došao luksuznom jahtom. Osim njih dvojice, društvo su im pravili devojka i još jedan mladić. Videlo se da su u odličnim prijateljskim odnosima. Prvo su sedeli za šankom kafića, više od desetak minuta, dok im konobari nisu obezbedili mesto u separeu. Dulić se ponašao opušteno, ne mogu da kažem bahato, ali opušteno - ispričao je sagovornik Kurira, koji je bio očevidac Dulićevog opuštanja.Kako je Kurir već objavio, Dulić se sa Tomažičem sastao u tom periodu na Hvaru i upravo tada je postignut dogovor oko postavljanja kablova. Uvodom iz dokumentacije jasno se vidi da je „Nuba invest“ aprila 2009. godine registrovao preduzeće u Srbiji s jednim zaposlenim i 3.000 evra početnog kapitala, da bi već septembra iste godine predali zahtev za dobijanje lokacijske dozvole, dakle svega dvadesetak dana pošto su Tomažič i Dulić zajedno letovali na Hvaru. Već 16. oktobra 2009. Dulićevo ministarstvo izdalo je „Nubi“ sve potrebne dozvole.

Nije mu bio u kući, ali on je bio na njegovoj jahtiSam Dulić je priznao da je Tomažiča upoznao još 2007. dok je bio predsednik Skupštine, kada je vlasnik „Nube“ sa grupom investitora došao u posetu Srbiji.- Nikada mi nije bio u kući, ali sretali smo se. Treniramo u istoj teretani, imamo zajedničke prijatelje, ali baš zbog toga je morao da poštuje proceduru - izjavio je Dulić u subotu, kada je policija pokušala da ga privede.Međutim, prećutao je da se sa Tomažičem provodio na hrvatskom primorju, i to na njegovoj jahti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track